Μανιταρόσουπα Γρεβενών
Μια μανιταρόσουπα που έδειξε στην εκπομπή της η Μυρσίνη Λαμπράκη όταν επισκέφτηκε την πόλη των μανιταριών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ φτερούγες γιατί είναι οικονομικές αλλά φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Για περισσότερη μανιταρένια γεύση μπορείτε να προσθέσετε βαζάκι με διάφορα άγρια μανιτάρια και πορτσίνι που πουλάνε τα Lidl. Πρώτα όμως στραγγίστε τα. Εγώ φτιάχνω διπλή ποσότητα ζωμό και βάζω τη μισή στην κατάψυξη για την επόμενη φορά. Ο τραχανάς που χρησιμοποιώ είναι γλυκός.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε όλα τα υλικά για το ζωμό για αρκετή ώρα να απελευθερώσουν όλη τη γεύση τους. Εγώ τα βράζω στη χύτρα για 20 λεπτά.
-
2
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και το λάδι για λίγο και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και το λευκό πιπέρι.
-
3
Όταν τα μανιτάρια έχουν βράσει προσθέτουμε τον τραχανά να βράσει και αυτός. Εγώ χρησιμοποιώ τραχανά του εμπορίου που βράζει γρήγορα. Λίγο πρίν το σβήσουμε προσθέτουμε το γάλα.
Σχόλια (3)