Μανιταρόσουπα υγιεινή
Είναι μια συνταγή με λίγα υλικά, εύκολη, γρήγορη και νόστιμη (ειδικά αν μας αρέσουν τα μανιτάρια).
χαμηλών υδατάνθρακων
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δεν είναι από κάπου συγκεκριμένα, απλά μια μέρα τη σκέφτηκα με αφορμή ότι είχα μανιτάρια και πάντα ήθελα να φάω μανιταρόσουπα, ενώ δεν είχα φάει ποτέ για περίεργο λόγο. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλαγές φαντάζομαι. Θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλα μπαχαρικά αν και δε ξερω ποιά θα ταιριάξουν. Επίσης, πιστεύω θα ταίριαζε πολύ το μπέϊκον ψιλοκομμένο, αλλά δε το εχω δοκιμάσει ποτέ (και δε θα ήταν πολύ υγιεινή). Εγώ βουτάω και λίγο ψωμί στη σούπα. Μπορείτε αντί για ψωμί να βάλετε παξιμαδάκια ή κρουτόν (ταιριάζουν πιο πολύ απ'το ψωμί πιστεύω).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μανιτάρια.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα κόβουμε σε ροδέλες, όπως μας αρέσουν.
-
3
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε το σκόρδο.
-
4
Βάζουμε όσο γάλα και νερό θέλουμε στη κατσαρόλα. (Εγώ προσωπικά τα βάζω με το μάτι, προτιμώ πάντα πιο πολύ γάλα παρά νερό, πολλές φορές βάζω και μόνο γάλα.)
-
5
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αν σας αρέσει μπορείτε πρώτα να τα τσιγαρίσετε στις 4 κ.σ. λάδι, αλλά για πιο υγιεινό εγώ απλά τα βράζω.
-
6
Προσθέτουμε τη δάφνη (εγώ βαζω 2 φύλλα γιατί μ'αρεσει η μυρωδιά), τη ρίγανη και το μαϊντανό.
-
7
Το αφήνουμε να βράσει και όταν βράσει λίγο παίρνουμε λίγο από το ζουμί σε ξεχωριστό μπολάκι και εκεί προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και το χτυπάμε με αυγογδάρτη για να μη κάνει σβόλους.
-
8
Μετά αυτό το μίγμα με το αλεύρι το προσθέτουμε πίσω στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
-
9
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι (αν δε το βάλαμε στο τσιγάρισμα) και το αφήνουμε πολύ λίγο ακόμη. Μπορούμε και να κλείσουμε το μάτι και να συνεχίσει να βράζει μόνο του για οικονομία.
Σχόλια (3)