catcake
catcake @cook_8506288

Είναι μια συνταγή με λίγα υλικά, εύκολη, γρήγορη και νόστιμη (ειδικά αν μας αρέσουν τα μανιτάρια). 

χαμηλών υδατάνθρακων

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν είναι από κάπου συγκεκριμένα, απλά μια μέρα τη σκέφτηκα με αφορμή ότι είχα μανιτάρια και πάντα ήθελα να φάω μανιταρόσουπα, ενώ δεν είχα φάει ποτέ για περίεργο λόγο. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλαγές φαντάζομαι. Θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλα μπαχαρικά αν και δε ξερω ποιά θα ταιριάξουν. Επίσης, πιστεύω θα ταίριαζε πολύ το μπέϊκον ψιλοκομμένο, αλλά δε το εχω δοκιμάσει ποτέ (και δε θα ήταν πολύ υγιεινή). Εγώ βουτάω και λίγο ψωμί στη σούπα. Μπορείτε αντί για ψωμί να βάλετε παξιμαδάκια ή κρουτόν (ταιριάζουν πιο πολύ απ'το ψωμί πιστεύω).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. 2 κονσέρβες (μεσαίες) μανιτάρια κομμένα
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 κανονικά (κατά προτίμηση) ή αποξηραμένο αν έχετε
  3. 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  4. 2 κούπες γάλα 1,5% λιπαρά (στο περίπου το γάλα)
  5. λίγο νερό (ίσως μια κούπα)
  6. αλεύρι (περίπου 2 κ.σ.)
  7. 1-2 φύλλα δάφνης
  8. 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
  9. 1 κ.γ. πρέζα ρίγανη
  10. περίπου 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  11. αλάτι
  12. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μανιτάρια.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα κόβουμε σε ροδέλες, όπως μας αρέσουν.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε το σκόρδο.

  4. 4

    Βάζουμε όσο γάλα και νερό θέλουμε στη κατσαρόλα. (Εγώ προσωπικά τα βάζω με το μάτι, προτιμώ πάντα πιο πολύ γάλα παρά νερό, πολλές φορές βάζω και μόνο γάλα.)

  5. 5

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αν σας αρέσει μπορείτε πρώτα να τα τσιγαρίσετε στις 4 κ.σ. λάδι, αλλά για πιο υγιεινό εγώ απλά τα βράζω.

  6. 6

    Προσθέτουμε τη δάφνη (εγώ βαζω 2 φύλλα γιατί μ'αρεσει η μυρωδιά), τη ρίγανη και το μαϊντανό.

  7. 7

    Το αφήνουμε να βράσει και όταν βράσει λίγο παίρνουμε λίγο από το ζουμί σε ξεχωριστό μπολάκι και εκεί προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και το χτυπάμε με αυγογδάρτη για να μη κάνει σβόλους.

  8. 8

    Μετά αυτό το μίγμα με το αλεύρι το προσθέτουμε πίσω στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι (αν δε το βάλαμε στο τσιγάρισμα) και το αφήνουμε πολύ λίγο ακόμη. Μπορούμε και να κλείσουμε το μάτι και να συνεχίσει να βράζει μόνο του για οικονομία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Kostas Michos
Kostas Michos @cook_27099496
Που αρέσει που βάζεις κ κονσερβούλα , Υγιεινά !!!!!

Από

catcake
catcake @cook_8506288
στις