Μανιταρόσουπα κρέμα
Μια νοστιμότατη μανιταρόσουπα, με γεύση κρέμας γάλακτος.
Μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, θυμηθήκαμε γιατί η σούπα είναι το καλύτερο πρώτο πιάτο για το χειμώνα. Χρησιμοποίησα μανιτάρια Λαζαρίνες, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ποικιλία. Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με κρουτόν σκόρδου, ταιριάζουν πολύ. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Πολ Μαρτίν, "Η Τέχνη της Κουζίνας".
Υλικά
-
250 γρ. μανιτάρια
-
4 κουτ. σούπας βούτυρο
-
5 κουτ. σούπας αλεύρι
-
1 κρεμμύδι
-
100 γρ κρέμα γάλακτος
-
6 φλυτζάνια ζεστός ζωμός κότας
-
χυμός 1/2 λεμονιού
-
πάπρικα
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
-
2
Καίμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί.
-
4
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα μανιτάρια, ρίχνουμε το αλατοπίπερο τα υπόλοιπα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
-
5
Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
-
6
Ρίχνουμε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε τη σούπα.
-
7
Αφού ετοιμαστεί η σούπα (μετά από 15 λεπτά περίπου) την αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα.
Σχόλια (12)