κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόσουπα με Gorgonzola
Kostazz
Kostazz @cook_8451365
,Σουηδία

Μία θρεπτική και γευστική σούπα για τα κρύα βράδυα του χειμώνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα λίγο πράσο κομμένο σε ροδέλες πριν τη σερβίρετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  2. 250 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα
  3. 100 γρ Gorgonzola
  4. 400 ml νερό (2 κούπες περίπου)
  5. 300 ml φρέσκο γάλα (1μιση κόυπα)
  6. 1 κύβο λαχανικών
  7. λίγο ελαιόλαδο
  8. λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. αλάτι
  10. 1/2 κ.γ πιπέρι
  11. λίγο σαφράν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα τσουκάλι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί (χωρίς να κάψει) και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

  2. 2

    Αφού γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μαϊντανό.

  3. 3

    Όταν τα μανιτάρια κατεβάσουν υγρά, προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών και το κόρν φλάουρ. Ανεκατεύουμε.

  4. 4

    Αφού αρχίσει να βράζει η σούπα βέζουμε σιγά σιγά την gorgonzola αφού την κόψουμε σε μικρους κύβους. Ανεκατεύουμε συνεχώς μεχρι να λειωσει η gorgonzola.

  5. 5

    Προσθέτουμε το γάλα.

  6. 6

    Προσθέτουμε το πιπέρι και το σαφράν και αλατίζουμε με προσοχή (η gorgonzola είναι αλμύρη από μόνη της)

  7. 7

    Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

Kostazz
Kostazz @cook_8451365
στις
,Σουηδία