Μανιταρόσουπα με (λιγάκι) κρασί

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Μίου
Μίου @cook_8493331
,Ελλάδα

Εύκολη, νόστιμη και ελαφριά μανιταροσουπίτσα! Ταιριάζει τόσο στις βροχερές/κρύες μέρες όσο και στην αποτοξίνωση που θέλουμε καμιά φορά όταν φάγαμε πολύ/βαριά την προηγούμενη ημέρα. Μπορεί να έχει λίγα υλικά αλλά το κρασάκι κάνει τη διαφορά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φρέσκα μανιτάρια τα προτιμώ κομμένα σε χοντρούτσικες φέτες για να τα "καταλαβαινω" μέσα στο φαγητό. Το κρεμμύδι το ψιλόκοψα και τις πιπεριές τις έκοψα σε λεπτές λωρίδες. Θέλει λίγο προσοχή στη φάση που μπαίνει το κρασί γιατί εξατμίζεται γρήγορα και μετά όταν μπαίνει το αλεύρι θέλει σβέλτο ανακάτεμα. Για πρακτικούς λόγους, θα πρότεινα να ετοιμαστεί ο ζωμός (να ανακατευθεί δηλαδή το νερό με τον κύβο) λίγο πριν προστεθούν τα σφηνάκια του κρασιού, έτσι ώστε, όταν έρθει η ώρα να τον βάλετε στηn κατσαρόλα, να μην χάσετε χρόνο, γιατί τα βήματα 3 και 4 είναι σύντομα. Στο τελευταίο βήμα, κλείσαμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.Η συνταγή είναι από το site CookCool. Τη βρήκε μία πολύ καλή μου φίλη και μου έστειλε το λινκ όταν συζητούσαμε για μανιταρόσουπες.  Άλλαξα ελάχιστα τις δοσολογίες γιατί ήθελα να βγουν 3-4 μερίδες συνολικά. Ίσως θα μπορούσε να μπει και λίγο ρυζάκι αλλά πραγματικά πιστεύω πως δεν χρειάζεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 πιάτα
  1. 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  2. 900 ml νερό
  3. 3 κ.σ. λάδι
  4. 2 κόκκινες πιπεριές
  5. 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
  6. 2 κ.σ. αλεύρι
  7. 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  8. πιπέρι
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Κόβουμε και τα μανιτάρια σε φέτες - το πάχος εξαρτάται απ' το πώς μας αρέσουν.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Διαλύουμε τον κύβο του ζωμού στο βραστό νερό και το βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι.

  6. 6

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μίου
Μίου @cook_8493331
στις
,Ελλάδα