κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταροτυρόπιτα χωρίς φύλλο
opossum
opossum @cook_8492127

Μια πολύ νόστιμη και γρήγορη μανιταροτυρόπιτα, από τις αγαπημένες μου συνταγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από τυρια μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετέ, εγώ προτιμώ ένταμ και κασέρι μισό-μισό. Τα αρωματικά να είναι ψιλοκομμένα. Η ποσότητα αυτή φτιάχνει ένα μικρό ταψί και η πίτα έχει πάχος περίπου 2 εκατοστα. Αν θέλετε μπορείτε να διπλιασάσετε την ποσότητα και να χρησίμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί, όμως μην την κανετε πιο παχιά, η πίτα αυτή φτιάχνεται λεπτή. Τη συνταγή την ειχα βρει παλιότερα στο διαδίκτυο, δυστυχώς δεν θυμάμαι τη σελίδα και την φτιάχνω πάντα όταν έχω κόσμο στο σπίτι και ποτε δεν μένει ούτε σουσάμι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ μανιτάρια λευκά
  2. 200 γρ τριμμένο τυρί
  3. 220 γρ γιαούρτι
  4. 50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  5. λιγο ελαιόλαδο
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. λίγο σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

  2. 2

    Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες.

  3. 3

    Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο το πράσο, μετά προσθέτουμε την πιπεριά και τέλος τα μανιτάρια έως ότου χασουν τα υγρά τους.

  4. 4

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά ανακατεύουμε καλά ολα τα υλικά (εκτός απο το σουσάμι).

  5. 5

    Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψηνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 30-35 λεπτά μεχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

tetei
tetei @cook_8507675
Ακριβως οτι εψαχνα- παρασυρθηκα και πηρα 1 κιλο μανιταρια και ειδα οτι δεν εχω φυλλα για πιτα και εψαχνα και - τσουπ - ανεβηκε σημερα η συνταγη! ευχαριστω πολυ, υπεροχη υπεροχη

Από

opossum
opossum @cook_8492127
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα