Μανιταροτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Μια πολύ νόστιμη και γρήγορη μανιταροτυρόπιτα, από τις αγαπημένες μου συνταγές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από τυρια μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετέ, εγώ προτιμώ ένταμ και κασέρι μισό-μισό. Τα αρωματικά να είναι ψιλοκομμένα. Η ποσότητα αυτή φτιάχνει ένα μικρό ταψί και η πίτα έχει πάχος περίπου 2 εκατοστα. Αν θέλετε μπορείτε να διπλιασάσετε την ποσότητα και να χρησίμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί, όμως μην την κανετε πιο παχιά, η πίτα αυτή φτιάχνεται λεπτή. Τη συνταγή την ειχα βρει παλιότερα στο διαδίκτυο, δυστυχώς δεν θυμάμαι τη σελίδα και την φτιάχνω πάντα όταν έχω κόσμο στο σπίτι και ποτε δεν μένει ούτε σουσάμι!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
-
2
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες.
-
3
Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο το πράσο, μετά προσθέτουμε την πιπεριά και τέλος τα μανιτάρια έως ότου χασουν τα υγρά τους.
-
4
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά ανακατεύουμε καλά ολα τα υλικά (εκτός απο το σουσάμι).
-
5
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψηνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 30-35 λεπτά μεχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια