Μαντί παραδοσιακό
Ζυμαρικά στο φούρνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Aπό την ιστοσελίδα Tasty-Mam.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι αυτή να γίνει σφιχτή και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
-
2
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
-
3
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και ανοίγουμε φύλλο λίγο πιο χοντρό από αυτό της πίτας.
-
4
Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια και τοποθετούμε λίγο κιμά στο κέντρο και σχηματίζουμε βαρκούλες πιάνοντας τις 2 άκρες.
-
5
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να τα πιέζουμε.
-
6
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μαντί.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, περίπου για 20'-30' ανάλογα με το φούρνο, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν και από το κάτω μέρος.
-
8
Έπειτα τα περιχύνουμε με το ζωμό μέχρι να σκεπαστούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
-
9
Για το σερβίρισμα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 παγάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε και σουμάκ (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)