Μαντί
Μου το έφτιαχνε η μαμά μου με δικό της φύλλο. Αλλά επειδή ο χρόνος μας είναι "χρυσός", κάνει την ίδια δουλειά και το έτοιμο. Ιδιαίτερα εμφανίσιμο σε τραπέζια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο 7 ημέρες TV.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τον κιμά. Προσθέτουμε το μπαχάρι και την κανέλλα, τον πελτέ, το μισό ζωμό κότας και το πληγούρι και τ' αφήνουμε να βράσουν.
-
2
Στο μεταξύ, κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες.
-
3
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες του φύλλου, τις λαδώνουμε και βάζουμε κατά μήκος του φύλλου λίγη από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει με ένα κουταλάκι του γλυκού. Ανασηκώνουμε τις άκρες του φύλλου και το τυλίγουμε σαν βαρκούλα. Το βάζουμε στη μέση του ταψιού και συνεχίζουμε με το επόμενο κομμάτι φύλλου.
-
4
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 15'.
-
5
Το βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμα.
Σχόλια (3)