Μάραθα τουρσί
Νόστιμος μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες για το ξυδι και το αλάτι είναι ανάλογες με τα γούστα του καθενός.
Υλικά
-
3-4 ματσάκια μάραθα
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
300 ml ξύδι
-
2-3 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μάραθα και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
-
2
Τα ζεματίζουμε για περίπου 3 λεπτά σε βραστό νερό.
-
3
Τα τοποθετούμε σε ταπεράκι και προσθέτουμε το ξύδι αραιωμένο με νεράκι μέχρι να σκεπαστούν, το αλάτι και το σκόρδο.
-
4
Τα αφήνουμε 2-3 μέρες στο ψυγείο και μετά είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)