κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρµελάδα µήλο 3
Φούκλη
Φούκλη @cook_8511928
,Ελλάδα

Μια ξεχωριστή εποχιακή μαρμελάδα μήλο που θα λατρέψετε.. Η μαρμελάδα είναι ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να συντηρήσετε τη μαρμελάδα αυτή αλλά και όλες τις άλλες μαρμελάδες θα πρέπει να αποστειρώνετε καλά τα βάζα σας αλλά να τα σφραγίζετε και καλά ώστε να διατηρείτε πάντα φρέσκια..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κιλό μήλα
  2. ζάχαρη
  3. 1/2 λεμόνι (χυμός)
  4. 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

  2. 2

    Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Wendy
Wendy @wendy_9
Υπέροχη! Το άρωμά της φανταστικό! Έβαλα 2 κιλά καθαρισμένα ξινόμηλα και 2 κιλά ζάχαρη. Νομίζω πως για κόκκινα μήλα χρειάζεται η μισή ζάχαρη. Άφησα για ένα βράδυ τα μήλα κομματιασμένα με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και έβγαλαν όλα τους τα υγρά. Μετά από λίγη ώρα βράσιμο, διαπίστωσα ότι τα μήλα δεν έλιωναν με το βράσιμο και χρησιμοποίησα το ραβδομπλέντερ για να τα πολτοποιήσω. Το λεμόνι το βάζω σ' όλες τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού στο τελευταίο βράσιμο.

Από

Φούκλη
Φούκλη @cook_8511928
στις
,Ελλάδα