Μαρέγκα... εξωτική
Μια πολύ ελαφριά και εύκολη τουρτίτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ είχα φτιάξει και ένα σιρόπι πορτοκαλιού με χυμό πορτοκαλιού και ζάχαρη που τα έβρασα μέχρι να πήξει και το έριξα από πάνω. Ήταν τέλειο!
Υλικά
-
Για τη βάση
-
4 ασπράδια
-
120 γρ. ζάχαρη άχνη
-
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 βανίλια
-
Λίγο ξύδι
-
Για την επικάλυψη
-
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Αποξηραμένο ανανά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
-
2
Ψήνουμε στους 100 για 1-1,5 ώρα.
-
3
Για την επικάλυψη, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
-
4
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα φρούτα και τα ρίχνουμε στη σαντιγί να ανακατευτούν καλά.
-
5
Αν θέλουμε στολίζουμε από πάνω με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια