Μαρέγκα με noutella
Ελαφρύ, ωραίο και πάρα πολύ απλό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαρέγκα είναι ψημένη όταν αποκτήσει ένα ελαφρύ, ξανθό χρώμα και όταν αγγίζοντας την με το δάκτυλο σας να νιώσετε ότι έχει σχηματιστεί μία σκληρή κρούσταΣημεία επιτυχίαςΚαλό κτύπημα φρέσκων αυγών. Προθερμασμένο φούρνο. Η μαρέγκα πρέπει να κρυώσει καλά. Το γλάσο πρέπει να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει.
Υλικά
-
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
βανίλια
-
1 κουταλιά σούπας ξύδι
-
1 βαρυγεμάτη κουταλιά σούπας corn flour
-
3/4 ποτηριού buttons chocolate chips
-
1/2 λίτρο φρέσκα κρέμα γάλακτος
-
500 gr noutella
-
1 κουτί φουντούκια
-
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί βάζετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
-
2
Κτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφικτή.
-
3
Μετά ρίχνετε σε αυτή λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζετε να κτυπάτε μέχρι να κάνετε μία μαρέγκα τόσο σφικτή που να κόβεται με το μαχαίρι.
-
4
Προσθέτετε κατά σειρά τη βανίλια, το ξύδι, και το corn flour και σταματάτε το μίξερ.
-
5
Βάζετε τα σοκολατάκια με μακρύ κουτάλι και ανακατεύετε ελαφρά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθούν τα σοκολατάκια με τη μαρέγκα.
-
6
Στη συνέχεια ρίχνετε με μεγάλες κουταλιές το μίγμα της μαρέγκας μέσα στο ταψί.
-
7
Την ψήνετε σε πολύ χαμηλό και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα.
-
8
Η μαρέγκα είναι ψημένη όταν αποκτήσει ένα ελαφρό ξανθό χρώμα!
-
9
Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη μεταφέρετε σε επίπεδη στρογγυλή πιατέλα
-
10
Στη συνέχεια κτυπάτε με το μίξερ τη φρέσκα κρέμα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη.
-
11
Έπειτα καβουρδίζεις τα φουντούκια και τα σπάζεις λίγο.
-
12
Με μεγάλες κουταλιές απλώνετε την noutella πάνω στη μαρέγκα και στη συνέχεια βάζετε τα καβουρδισμένα φουντούκια και μετά μία στρώση φρέσκας κρέμας.
-
13
Έπειτα ''ρίχνετε'' με μεγάλες πιρουνιές τη noutella πάνω στη φρέσκα κρέμα, μετά τα φουντούκια και ξανά μία στρώση φρέσκας κρέμας.
-
14
Στο τέλος ''ρίχνετε'' ξανά με μικρές πιρουνιές τη noutella πάνω στη φρέσκα κρέμα.
-
15
Στη συνέχεια ετοιμάζεις το γλάσο.
-
16
Βάζεις τα φουντούκια σε ένα τηγάνι με 5 κουταλιές ζάχαρη και τα ανακατεύεις συνέχεια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
17
Τα μεταφέρεις σε ασημόχαρτο και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά.
-
18
Στη συνέχεια σπάζεις το γλάσο και το βάζεις στο γλύκισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια