Μαρεγκάκια ή Μπεζέδες
Μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για ατομικά και όχι μόνο μαρεγκάκια που θα σας ξετρελάνουν. Για γάμο, βάπτιση, αρραβώνα, πάρτυ ή γενέθλια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή έχω πάρει από ένα βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου και είναι στ' αλήθεια πανεύκολη και πολύ νόστιμη. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
190 γρ. ασπράδι αυγού
-
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
190 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. κόρν φλάουερ
-
Άρωμα τις αρεσκείας μας
-
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά.
-
2
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ
-
3
Και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μίγμα με τα ασπράδια.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας Βανίλια ή πορτοκάλι, Μαστίχα, Φράουλα κ.τ.λ.
-
5
Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας.
-
6
Και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90 βαθμούς χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατα την διάρκεια του ψησίματος.
-
8
Τα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε απο την λαδόκολλα.
Σχόλια (71)