evahor
evahor @cook_8483868
,ΕΛΛΑΔΑ

Μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για ατομικά και όχι μόνο μαρεγκάκια που θα σας ξετρελάνουν. Για γάμο, βάπτιση, αρραβώνα, πάρτυ ή γενέθλια!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή έχω πάρει από ένα βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου και είναι στ' αλήθεια πανεύκολη και πολύ νόστιμη. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

68 Minutes
2 μεγάλα ταψιά του φούρνου
  1. 190 γρ. ασπράδι αυγού
  2. 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 1 κ.γ. κόρν φλάουερ
  4. Άρωμα τις αρεσκείας μας
  5. Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ

  3. 3

    Και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μίγμα με τα ασπράδια.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας Βανίλια ή πορτοκάλι, Μαστίχα, Φράουλα κ.τ.λ.

  5. 5

    Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας.

  6. 6

    Και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90 βαθμούς χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατα την διάρκεια του ψησίματος.

  8. 8

    Τα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε απο την λαδόκολλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (71)

Αφρούλα Καραπιπερή
Αφρούλα Καραπιπερή @cook_12190032
Ποσα αυγά είναι περιπου τα 190 γραμμαρια;κ μπορω να τα κανω δυο μερες νωρίτερα;

Από

evahor
evahor @cook_8483868
στις
,ΕΛΛΑΔΑ