Μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι στο φούρνο

Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία συνταγή που θα "απογειώσει" το απλό, συνηθισμένο σουβλάκι που πιθανότατα θα μαγειρεύετε συχνά στο σπίτι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, ελαφριά, γευστική και υγιεινή. Το κοτόπουλο στήθος γίνεται απίστευτα μαλακό και απολαυστικό. Η συμβουλή μουσυνοδέψτε με λεπτή μεξικάνικη πίττα ολικής άλεσης προσθέτοντας μουστάρδα, κέτσαπ ή γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών...  Καλή όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 καλαμάκια
  1. 500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  2. 1/2 κόκκινη πιπεριά
  3. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  4. 5-6 μικρά άσπρα μανιτάρια
  5. 2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  6. 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα
  7. 1 κοφτό κ.γ. κάρυ
  8. αλάτι
  9. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ προσθέστε το γιαούρτι, την πάπρικα και το κάρυ. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα κομματάκια από το στήθος κοτόπουλου.

  2. 2

    Καλύψτε καλά το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  3. 3

    Κόβετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά σε μικρά φετάκια έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν στο ξυλάκι με το κοτόπουλο.

  4. 4

    Βγάζετε από το ψυγείο το κοτόπουλο και αρχίζετε να «περνάτε» τα σουβλάκια. Εναλλάξ βάζετε κυβάκι κοτόπουλου, κρεμμύδι, πιπεριά, ενώ στη μέση βάζετε και ένα άσπρο μανιτάρι.

  5. 5

    Συνεχίζετε μέχρι να καλύψετε το ξυλάκι-καλαμάκι.

  6. 6

    Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ένα γυάλινο ταψί και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.

  7. 7

    Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Eva Sakellariou
Eva Sakellariou @Evaggeliasakel
Καλησπέρα σας, σε τι λειτουργία βάζω το φούρνο...(Είμαι λίγο ψιλοασχετη) Στον αέρα...?

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus