Μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι στο φούρνο
Μία συνταγή που θα "απογειώσει" το απλό, συνηθισμένο σουβλάκι που πιθανότατα θα μαγειρεύετε συχνά στο σπίτι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, ελαφριά, γευστική και υγιεινή. Το κοτόπουλο στήθος γίνεται απίστευτα μαλακό και απολαυστικό. Η συμβουλή μουσυνοδέψτε με λεπτή μεξικάνικη πίττα ολικής άλεσης προσθέτοντας μουστάρδα, κέτσαπ ή γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών... Καλή όρεξη!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ προσθέστε το γιαούρτι, την πάπρικα και το κάρυ. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα κομματάκια από το στήθος κοτόπουλου.
-
2
Καλύψτε καλά το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
-
3
Κόβετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά σε μικρά φετάκια έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν στο ξυλάκι με το κοτόπουλο.
-
4
Βγάζετε από το ψυγείο το κοτόπουλο και αρχίζετε να «περνάτε» τα σουβλάκια. Εναλλάξ βάζετε κυβάκι κοτόπουλου, κρεμμύδι, πιπεριά, ενώ στη μέση βάζετε και ένα άσπρο μανιτάρι.
-
5
Συνεχίζετε μέχρι να καλύψετε το ξυλάκι-καλαμάκι.
-
6
Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ένα γυάλινο ταψί και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
-
7
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Σχόλια (2)