knorr
knorr @cook_8501103
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσθέστε στη μαρινάδα χυμό από πορτοκάλι, λευκό κρασί, μουστάρδα. Αντικαταστήστε τις μισές πατάτες με καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες και λίγα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο περίπου 1500 γρ
  2. 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  3. 2 κύβοι κότας
  4. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  5. 2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (ή μια κ.γ. ξερή)
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 1 σκελίδα σκόρδο
  8. χυμός από 2 λεμόνια
  9. ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τριγύρω τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε ροδέλες.

  2. 2

    Σε ένα γουδί λειώνουμε τους κύβους με το ελαιόλαδο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολυμιξεράκι)

  4. 4

    Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη μαρινάδα.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη ξερή ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230˚ για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
Καταπληκτικό φαγητό. Πρόσθεσα μουστάρδα και λίγο κρασί στη μαρίναδα

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα