Μαριναρισμένο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέστε στη μαρινάδα χυμό από πορτοκάλι, λευκό κρασί, μουστάρδα. Αντικαταστήστε τις μισές πατάτες με καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες και λίγα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τριγύρω τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε ροδέλες.
-
2
Σε ένα γουδί λειώνουμε τους κύβους με το ελαιόλαδο.
-
3
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολυμιξεράκι)
-
4
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη μαρινάδα.
-
5
Πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγη ξερή ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230˚ για μία ώρα.
Σχόλια