evmorfia
evmorfia @cook_8457142

Εύκολη μαρινάτα με μυρωδικά και λαχανικά, που νοστιμίζει το κρέας και το κάνει μαλακό και τρυφερό. Συνήθως την χρησιμοποιώ για το χοιρινό, το μοσχάρι και το αγριογούρουνο στιφάδο ή σαλμί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 200 ml. Αν το κρέας δεν σκεπάζεται με την μαρινάτα, προσθέστε λίγο νερό ακόμη και λίγο κρασί.Τα υλικά, ίσως σας φανούν πολλά, αλλά είναι ο συνδυασμός λαχανικών και μυρωδικών, που κάνει την διαφορά.Δοκιμάστε να κάνετε με την μαρινάτα αυτή μοσχαράκι, κουνέλι ή αγριογούρουνο στιφάδο.Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μαρινάτα για 2 1/2 κιλά κρέας
  1. 1 1/2 κούπα κρασί κόκκινο
  2. 1 κούπα ελαιόλαδο
  3. 1 κούπα νερό
  4. 10 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινα σταφύλια
  5. 1/4 της κούπας πετιμέζι
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  7. 4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  8. 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  9. 2 κλωνάρια σέλινο
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
  11. 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  12. 1 κλαδάκι ρίγανη
  13. 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  14. 2 φύλλα δάφνης
  15. 10 κόκκους μπαχάρι
  16. 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους από διάφορα πιπέρια
  17. 5 γαρύφαλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ με σκέπασμα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

  2. 2

    Στη συνέχεια βουτάμε τα πλυμένα κομμάτια του κρέατος και τα ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας για 12 με 24 ώρες.

  4. 4

    Αφού το κρέας μας μαριναριστεί, το στραγγίζουμε καλά και το μαγειρεύουμε βάσει της εκάστοτε συνταγής μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

greg97
greg97 @greg97
Μετά από τρεις(!) χρήσεις της μαρινάτας, μπορώ να πω ότι είναι απλά εξαιρετική! Δύο φορές με αγριογούρουνο και μία με λαγό, κάθε φορά το κρέας έγινε πεντανόστιμο!! Τη προτείνω ανεπιφύλακτα.

Από

evmorfia
evmorfia @cook_8457142
στις