κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρινάτη σαλάτα με κόκκινο λάχανο
MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592

Μία υπέροχη σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε μήλο σε κύβους και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Τη συνταγή αυτή βρήκα στην "Καθημερινή" και σας τη μεταφέρω με κάποιες αλλαγές που έκανα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1/2 κόκκινο λάχανο (μικρό)
  2. 1/4 πράσινου λάχανου (μεσαίο)
  3. 1 χονδρό καρότο
  4. 1/2 μάτσο σέλινο, μόνο τα κοτσάνια, ή ρόκα
  5. 2 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας
  6. 4 κ.σ. ξίδι μήλου ή κόκκινου κρασιού
  7. 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. 2 κ.σ. μέλι
  9. 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  10. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  11. αλάτι
  12. τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα λάχανα, τρίβουμε το καρότο στη ψιλή μεριά του τρίφτη και κόβουμε το σέλινο (ή τη ρόκα) σε κομμάτια του 1 εκ.

  2. 2

    Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πλαστικό δοχείο.

  3. 3

    Σε κατσαρολάκι βράζουμε το ξίδι, το μέλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε εκτός φωτιάς τη μουστάρδα και το πιπέρι και χτυπάμε με το λάδι.

  4. 4

    Περιχύνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

  5. 5

    Την επομένη, αναδεύουμε, ταρακουνάμε το δοχείο και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Sol81
Sol81 @cook_8455186
Δεν έβαλα σέληνο ή ρόκα γιατί δεν είχα. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν που τόσες ώρες στο ψυγείο ήταν σαν να μαράθηκαν τα λαχανικά. Σαν γεύση δεν με ξετρελανε, αλλά το μειονέκτημα το μεγάλο ήταν αυτό. Δηλ. δε φαινόταν φρέσκια, σαν χθεσινή σαλάτα που έμεινε.. Μάλλον αν καταναλωθεί αμέσως να είναι πολύ καλύτερη.

Από

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592
στις
http://ksfondantcakes.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/KsfondantCakes
Δες περισσότερα