Μαρμελάδα βερίκοκο 2
Τα παιδιά μου την λατρεύουν, ελπίζω και σεις.
Υλικά
-
3 κιλά βερίκοκα ζυγισμένα με το κουκούτσι τους
-
2,5 κιλά ζάχαρη
-
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε τα βερίκοκα, τα ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.
-
2
Σε μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα και συνεχίζετε.
-
3
Τα αφήνετε όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν.
-
4
Αν χρειαστεί ξαφρίζετε. Οχι όμως μετά τον πρώτο βρασμό, γιατί αυτός ο αφρός είναι ζάχαρη.
-
5
Βράζετε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα μετά τον πρώτο βρασμό της. Οσο πιο πολύ την αφήνετε τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις δείτε ότι δένει η μαρμελάδα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, και ανακινείτε την κατσαρόλα και αποσύρετε από τη φωτιά.
-
6
Την μοιράζετε σε βαζάκια όπως είναι καυτή και τα γυρνάτε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
-
7
Τα βερίκοκα παραμένουν ολόκληρα και το χρώμα της ολόχρυσο. Με το άλειμμα πάνω στη φέτα του ψωμιού τα βερίκοκα διαλύονται.
Σχόλια (41)