κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρμελάδα Βερύκοκο 3
glykoula
glykoula @Harisiro1982

Αυτή την συνταγή την βρήκα σε κάποιο άλλο site στο internet. Και την προτίμησα λόγο της ευκολίας της και δικαιώθηκα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να έχετε το νου σας στην μαρμελάδα γιατι κατα το βράσημο μπορεί να κολλήσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

49 Minutes
περίπου 2500 γρ. μαρμελάδα
  1. 2 kg. βερύκοκα
  2. 1 1/2 kg. ζάχαρη
  3. 3 κ.γ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και καθαρίζετε τα βερύκοκα (τα ανοίγετε στην μέση κ αφερείτε τα κουκούτσια).

  2. 2

    Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

  3. 3

    Τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για κανένα μισάωρο, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσουν.

  4. 4

    Μετά ρίχνετε την ζάχαρη κ βράζετε το σιρόπι για καμιά ώρα, ανακατεύοτας πιο συχνά γιατί θα κολλήσει.

  5. 5

    Λίγα λεπτά πρίν τελειώσει η διαδηκασία του σιροπιού ρίχνετε το λεμόνι.

  6. 6

    Αφήνετε να κρυόσει και αποθηκευέτε σε αποστοιρωμένα βάζα και φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (42)

angy85
angy85 @cook_8461507
Πολύ ωραία μαρμελάδα!Την εφτιαξα σήμερα με βιολογικά βερίκοκα και βγήκε καταπληκτική!

Από

glykoula
glykoula @Harisiro1982
στις