Μαρμελάδα Βερύκοκο 3
Αυτή την συνταγή την βρήκα σε κάποιο άλλο site στο internet. Και την προτίμησα λόγο της ευκολίας της και δικαιώθηκα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να έχετε το νου σας στην μαρμελάδα γιατι κατα το βράσημο μπορεί να κολλήσει.
Υλικά
-
2 kg. βερύκοκα
-
1 1/2 kg. ζάχαρη
-
3 κ.γ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και καθαρίζετε τα βερύκοκα (τα ανοίγετε στην μέση κ αφερείτε τα κουκούτσια).
-
2
Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
-
3
Τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για κανένα μισάωρο, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσουν.
-
4
Μετά ρίχνετε την ζάχαρη κ βράζετε το σιρόπι για καμιά ώρα, ανακατεύοτας πιο συχνά γιατί θα κολλήσει.
-
5
Λίγα λεπτά πρίν τελειώσει η διαδηκασία του σιροπιού ρίχνετε το λεμόνι.
-
6
Αφήνετε να κρυόσει και αποθηκευέτε σε αποστοιρωμένα βάζα και φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Σχόλια (42)