Μαρμελάδα Βερίκοκο - Πορτοκάλι

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια μαρμελάδα λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες.Είναι λίγο ξινούτσικη, αλλά τα δύο φρούτα συνδιάζονται υπέροχα, δίνοντας μια πολύ ωραία γεύση.

Η μαρμελάδα αυτή έχει μια ελαφρώς ξινή γεύση. Αν θέλετε μπορείτε φαντάζομαι να βάλετε περισσότερη από 2 φλ. ζάχαρη. Πάντως δοκιμάστε τη κι έτσι γιατί είναι νόστιμη πολύ.
Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι λεία, περάστε το μείγμα από μύλο χειρός ή το μπλέντερ (όταν έχει βράσει αρκετά και έχουν μαλακώσει τα βερίκοκα).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 βαζάκια περίπου
  1. 1,5 κιλό βερίκοκα
  2. 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  3. 1 φλ. κομμάτια πορτοκαλιού (περίπου 1 μεγάλο πορτοκάλι)
  4. 2/3 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
  5. 2 φλ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε τα βερίκοκα και βγάλτε τα κουκούτσια.

  2. 2

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε λίγο και αφήστε τα να σταθούν για 1 ώρα.

  3. 3

    Ανάψτε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ώρα ή μέχρι να τη δείτε να γυαλίζει και να μην έχει μείνει καθόλου καθαρό υγρό.

  4. 4

    Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τη να βράσει για άλλα 30', ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει αλλά και για να μην "πετάει" πολύ, μέχρι να γίνει πηχτή. Κάντε το τεστ του κρύου πιάτου για να δείτε αν έγινε.

  5. 5

    Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Liza
Liza @cook_220964
Είναι τέλεια η μαρμελάδα σου!!!!sitronella μου,εγώ την έκανα την περασμένη εβδομάδα με την δική μου συνταγή! αύριο θα την κάνω με τη δική σου! αλλά θα είναι το ίδιο ωραία το μόνο που θα έχει και το άρωμα απο το πορτοκάλι.
εγώ την δική μου την έφτιαξα: έπλυνα τα βερίκοκα, τα άνοιξα στη μέση και έβγαλα το κουκούτσι τα έβαλα σε λεκανίτσα, έρειξα την ζάχαρη απο πάνω, και το έβαλα στο ψυγείο για 1 νύχτα. Το πρωί τα έβαλα σε κατσαρόλα και έβρασα την μαρμελάδα. όταν έβγαλα την λεκανίτσα απο το ψυγείο, η ζάχαρη είχε γίνει σιρόπι. Και μόλις έβρασε έλιωσαν και τα βερίκοκα. Αλλά ξύνηζε λιγάκι, θα κάνω αυτό που είπες! θα βάλω παραπάνω ζάχαρη.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα