Μαρμελάδα Βερίκοκο - Πορτοκάλι
Μια μαρμελάδα λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες.Είναι λίγο ξινούτσικη, αλλά τα δύο φρούτα συνδιάζονται υπέροχα, δίνοντας μια πολύ ωραία γεύση.
Η μαρμελάδα αυτή έχει μια ελαφρώς ξινή γεύση. Αν θέλετε μπορείτε φαντάζομαι να βάλετε περισσότερη από 2 φλ. ζάχαρη. Πάντως δοκιμάστε τη κι έτσι γιατί είναι νόστιμη πολύ.
Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι λεία, περάστε το μείγμα από μύλο χειρός ή το μπλέντερ (όταν έχει βράσει αρκετά και έχουν μαλακώσει τα βερίκοκα).
Υλικά
-
1,5 κιλό βερίκοκα
-
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 φλ. κομμάτια πορτοκαλιού (περίπου 1 μεγάλο πορτοκάλι)
-
2/3 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
-
2 φλ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε τα βερίκοκα και βγάλτε τα κουκούτσια.
-
2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε λίγο και αφήστε τα να σταθούν για 1 ώρα.
-
3
Ανάψτε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ώρα ή μέχρι να τη δείτε να γυαλίζει και να μην έχει μείνει καθόλου καθαρό υγρό.
-
4
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τη να βράσει για άλλα 30', ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει αλλά και για να μην "πετάει" πολύ, μέχρι να γίνει πηχτή. Κάντε το τεστ του κρύου πιάτου για να δείτε αν έγινε.
-
5
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.
Σχόλια (10)
εγώ την δική μου την έφτιαξα: έπλυνα τα βερίκοκα, τα άνοιξα στη μέση και έβγαλα το κουκούτσι τα έβαλα σε λεκανίτσα, έρειξα την ζάχαρη απο πάνω, και το έβαλα στο ψυγείο για 1 νύχτα. Το πρωί τα έβαλα σε κατσαρόλα και έβρασα την μαρμελάδα. όταν έβγαλα την λεκανίτσα απο το ψυγείο, η ζάχαρη είχε γίνει σιρόπι. Και μόλις έβρασε έλιωσαν και τα βερίκοκα. Αλλά ξύνηζε λιγάκι, θα κάνω αυτό που είπες! θα βάλω παραπάνω ζάχαρη.