Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς κόπο
Πανεύκολη, πεντανόστιμη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Από τα βιβλία της Βέφας. Δοκιμασμένη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαρμελάδα αυτή είναι εύκολη, γιατί δεν χρειάζεται να κόψουμε κομματάκια τα βερίκοκα ούτε να τα πολτοποιήσουμε. Με το βράσιμο και το ανακάτεμα, γίνονται τέλειος πολτός!Η γλυκόζη δίνει διαύγεια στη μαρμελάδα και τη βοηθάει να μην ζαχαρώνει, όπως και το λεμόνι.Αν τη βάλετε σε αποστειρωμένα βάζα (δηλ. βάζα που έχουμε βουτήξει σε βραστό νερό για 5 λεπτά) διατηρείται μέχρι και 1 χρόνο! Εμάς πάντως ποτέ δεν πρόλαβε να κρατήσει τόσο, γιατί καταναλώνεται άμεσα!
Υλικά
-
2,5 κιλά ώριμα βερίκοκα
-
1,5 κιλό ζάχαρη
-
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
250 γρ. γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
-
2
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη (μια στρώση βερίκοκα, ζάχαρη, δεύτερη στρώση βερίκοκα, ζάχαρη κ.ο.κ.), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
3
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας τη μαρμελάδα να σιγοβράζει.Πότε πότε ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει.
-
4
Χρειάζεται περίπου 1 ώρα βράσιμο. Μόλις κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε βάζα, όσο είναι ακόμα ζεστή και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σκεπάζουμε τα βάζα και διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
Σχόλια (2)