Μαρμελάδα Φραμπουάζ (raspberry)
Mια νόστιμη και πανεύκολη μαρμελάδα , που γίνεται σε μόλις 10 λεπτά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φραμπουάζ μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ, όπως το AB, και μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα (αν και είναι λίγο ακριβά), κατεψυγμένα ή σε βαζάκι με ελαφρύ σιρόπι, σαν κομπόστα. Εγώ τη μαρμελάδα την έχω φτιάξει με φρέσκα και με την "κομπόστα". Στην γεύση πάνω κάτω είναι ίδιο απλά απο το βάζο δεν έχει τόσο έντονο το κόκκινο χρώμα, είναι λίγο πιο σκούρα. Επίσης εαν φοβάστε οτι η μαρμελάδα σας δεν θα πήξει, υπάρχει ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες που περιέχει πηκτίνη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσορόλα βάζουμε τα φραμπουάζ με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
-
2
Με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ τις πατάτες, λιώνουμε τα φραμπουάζ.
-
3
Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε περίπου 10-15 λεπτά να βράσει.
-
4
Για να δούμε αν είναι έτοιμο κάνουμε το κόλπο με το πιάτο. Ρίχνουμε λίγο απο τη μαρμελάδα σ'ένα πιάτο και βλέπουμε εαν στέκεται.. Εαν τρέχει πολύ βράζουμε λίγο ακόμα.
-
5
Σε βάζα τα οποία έχουμε βράζει για να τα αποστειρώσουμε και έχουμε αφήσει να κρυώσουν, βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα,σφραγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια