κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρμελάδα Φραμπουάζ (raspberry)

Μαρμελάδα Φραμπουάζ (raspberry)

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Little_Miss_Cupcake
Little_Miss_Cupcake @cook_8509161

Mια νόστιμη και πανεύκολη μαρμελάδα , που γίνεται σε μόλις 10 λεπτά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φραμπουάζ μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ, όπως το AB, και μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα (αν και είναι λίγο ακριβά), κατεψυγμένα ή σε βαζάκι με ελαφρύ σιρόπι, σαν κομπόστα. Εγώ τη μαρμελάδα την έχω φτιάξει με φρέσκα και με την "κομπόστα". Στην γεύση πάνω κάτω είναι ίδιο απλά απο το βάζο δεν έχει τόσο έντονο το κόκκινο χρώμα, είναι λίγο πιο σκούρα. Επίσης εαν φοβάστε οτι η μαρμελάδα σας δεν θα πήξει, υπάρχει ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες που περιέχει πηκτίνη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 2 κούπες φραμπουάζ
  2. 2 κούπες ζάχαρη απλή
  3. λίγες σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσορόλα βάζουμε τα φραμπουάζ με τη ζάχαρη και το λεμόνι.

  2. 2

    Με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ τις πατάτες, λιώνουμε τα φραμπουάζ.

  3. 3

    Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε περίπου 10-15 λεπτά να βράσει.

  4. 4

    Για να δούμε αν είναι έτοιμο κάνουμε το κόλπο με το πιάτο. Ρίχνουμε λίγο απο τη μαρμελάδα σ'ένα πιάτο και βλέπουμε εαν στέκεται.. Εαν τρέχει πολύ βράζουμε λίγο ακόμα.

  5. 5

    Σε βάζα τα οποία έχουμε βράζει για να τα αποστειρώσουμε και έχουμε αφήσει να κρυώσουν, βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα,σφραγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Little_Miss_Cupcake
Little_Miss_Cupcake @cook_8509161
στις