Μαρμελάδα φράουλα με ραβέντι
Είναι σαν την μαρμελάδα με φράουλα αλλά το ραβέντι δίνει μια ιδιαίταρη ξινούτσικη γευσή! Δόκιμάστε την!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ραβέντι δεν τρώγετε όλο το φυτό, τα φύλλα του είναι δηλητηριώδες αλλα ο κορμος γίνετε υπέροχα γλυκά οπως και μαρμελάδα. http//en.wikipedia.org/wiki/Rhubarb
Υλικά
-
1 κιλό φράουλες
-
μέχρι μισό κιλό ραβέντι
-
700 γρ. ζάχαρη με πηκτίνη
-
λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τις φραουλες τις καθαρίζουμε απο τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις λιώνουμε με τα χέρια.
-
2
Κόβουμε τις άκρες απο το ραβέντι και τραβάμε τα νήματα να καθαρίσουν (αν θέλετε να βάλετε μισό κιλό ραβέντι υπολογίστε να αγοράσετε το λιγότερο 700 γρ.) και το κόβουμε σε κυβάκια μέχρι 1 εκατοστό.
-
3
Τα βάζουμε όλα μαζι σε μια κατσαρολα να παρουν βράση και τα αφήνουμε το πολυ 5 λεπτα.
-
4
Βαζουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα για να σφραγίσουν.
Σχόλια (2)