Μαρμελάδα Φράουλας στο θερμομίξ
Κανονική συνταγή
Υλικά
-
1 κιλό φράουλες
-
400 γρ ζάχαρη
-
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ. Μετά τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να ξεπαγώσουν πολύ καλά τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
-
2
Βάζετε τις φράουλες στον κάδο μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ρυθμίζετε 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1 τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
-
3
Ρυθμίζετε ακόμα 10 λεπτά, 100° C, ταχύτητα 1. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγα λεπτά.
-
4
Αν σας αρέσει να είναι αλεσμένο το φρούτο πατάτε το κουμπί Turbo μερικά δευτερόλεπτα.
Σχόλια (7)