κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρμελάδα Φράουλας στο θερμομίξ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό φράουλες
  2. 400 γρ ζάχαρη
  3. 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ. Μετά τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να ξεπαγώσουν πολύ καλά τουλάχιστον για 5-6 ώρες.

  2. 2

    Βάζετε τις φράουλες στον κάδο μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ρυθμίζετε 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1 τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.

  3. 3

    Ρυθμίζετε ακόμα 10 λεπτά, 100° C, ταχύτητα 1. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγα λεπτά.

  4. 4

    Αν σας αρέσει να είναι αλεσμένο το φρούτο πατάτε το κουμπί Turbo μερικά δευτερόλεπτα.