Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μη σας ξενίζει η λέξη καρότο. Είναι μια από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που έχω φάει ποτέ. Τρώγεται με το κουτάλι.
Μοιάζει λίγο με γλυκό του κουταλιού...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 λεπτά
περίπου 3 βαζάκια
  1. 1/2 κιλό καρότα (περίπου 6 μεγαλούτσικα καρότα)
  2. 3 1/2 φλ. ζάχαρη
  3. 2 φλ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά όλα τα φρούτα και τα καρότα.

  2. 2

    Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τη φλούδα και τα κουκούτσια τα βάζουμε σε τουλπανάκι, ενώ το μήλο το τρίβουμε στον τρίφτη.

  3. 3

    Καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Τη φλούδα την κόβουμε σε πολύ λεπτές λουριδίτσες και το πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια.

  4. 4

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο μήλο, το πορτοκάλι, τη φλούδα του, το νερό και το τουλπανάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 10λεπτο, να μαλακώσουν κάπως.

  5. 5

    Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε και αυτά στον τρίφτη, να βγουν μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Στίβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα καρότα.

  6. 6

    Βγάζουμε το τουλπάνι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το καρότο και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα (όταν φτάσει στους 104°). Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, κάντε κάντε το τεστ του κρύου πιάτου*.

  7. 7

    Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

Εύη  Πανοπούλου
Εύη Πανοπούλου @cook_19851657
Μισό κιλό καρότα πόση μαρμελάδα βγάζουν; θα την φτιάξω σύντομα !!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα