κοκωνακι
κοκωνακι @kokonaki
,Ελλαδα

Πήγα σε μια φίλη για καφέ και λέγοντας ότι πρέπει να αρχίσω να κάνω χειμωνιάτικες μαρμελάδες μου έδωσε κυδώνια και λίγα ρόδια. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα αυτή τη συνταγή, στην οποία άλλαξα δυο πραγματάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή τη είχα δει στις Συνταγές της Ασπρούλας απλά έβαλα μισή-μισή τη ζάχαρη (αν τη δοκιμάσει κανείς μόνο με καστανή ζάχαρη παρακαλώ να μου πει πως γίνεται) και πρόσθεσα και το νερό γιατί το κυδώνι πήζει πάρα πολύ και ήθελα να γίνει κάπως αραιή.Προσοχήτη μαρμελάδα θα την τελειώσετε λίγο πιο νερουλή από τις άλλες που κάνετε γιατί θα πήξει αρκετά όταν κρυώσει.Θα μπορούσα ίσως να προσθέσω το υγρό σε χυμό ροδιού απλά δεν είχα παραπάνω ρόδια.Δεν χρειάζεται να βάλετε τα κουκούτσια μέσα για να βοηθήσετε τη μαρμελάδα να πήξει γιατί μετά θα σας βγει πολύ σφιχτή.Σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και ειδικά αφού την πολτοποιήσουμε ανακατεύουμε και προσέχουμε μη μας κολλήσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα)
  2. 500 ml χυμό από ρόδια (περίπου 4 κανονικά ρόδια)
  3. 500 γρ. άσπρη ζάχαρη
  4. 1 ποτήρι νερό
  5. 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  6. χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε στη μέση τα ρόδια και τα στίβουμε όπως τα πορτοκάλια (τα σποράκια που μένουν να πατάμε κι αυτά στο σουρωτήρι γιατί βγάζουν κι άλλο χυμό).

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε στο τρίφτη ή στο πολυμίξερ όπως τα καρότα.

  3. 3

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα τριμμένα κυδώνια, τις ζάχαρες, το νερό και το χυμό από το ρόδι.

  4. 4

    Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.

  5. 5

    Μόλις αρχίσει να δένει το αποσύρουμε και το πολτοποιούμε ελαφρά με το ραβδομπλέντερ ή το αφήνουμε όπως είναι αν μας αρέσει να έχει κομματάκια.

  6. 6

    Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα.

  7. 7

    Μετά από ένα δεκάλεπτο ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και σε 5 λεπτά κατεβάζουμε από την φωτιά.Αν έχετε θερμόμετρο η μαρμελάδα είναι έτοιμη στους 95 βαθμούς.

  8. 8

    Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Πολυ ενδιαφερουσα φαινεται ,με τα 2 πιο γιορτινα φρουτα του χειμωνα.Θα τι δοκιμασω και θα επανελθω με τις εντυπωσεις και τα πιρουνακια.

Από

κοκωνακι
στις
,Ελλαδα

Κορυφαία αναζήτηση σε