Μαρμελάδα Κορόμηλο
Προσθέτω αυτή τη συνταγή με μεγάλη περηφάνια γιατί την έφτιαξα με τους πρώτους καρπούς της κορομηλιάς που φύτεψα στον κήπο μας πριν λίγα χρόνια!
Recipe by angy85
Υλικά
-
1 κιλό κορόμηλα
-
700 γρ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα κορόμηλα, τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια χωρίς όμως να τα πετάξουμε.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κορόμηλα με τους χυμούς τους, τη ζάχαρη και τα κουκούτσια που έχουμε κρατήσει και έχουμε δέσει καλά σε ενα τούλι.
-
3
Αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.
-
4
Χρειάζεται περίπου 35-40 λεπτά βράσιμο. Λίγο πριν αφαιρέσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι.
-
5
Την τοποθετούμε ζεστή σε καλά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Σχόλια (20)