Μαρμελάδα Λεμόνι στα γρήγορα
Γρήγορη και γευστικότατη μαρμελάδα λεμόνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή καθαρίζοντας τα λεμόνια η ποσότητα, τελικά, που θα πάρουμε δεν είναι πάντα ίδια, μπορούμε να ακολουθήσουμε τον εξής γενικό κανόναΖυγίζουμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια μαζί με τις βρασμένες και καθαρισμένες φλούδες. Το βάρος της ζάχαρης που θα βάλουμε θα πρέπει να είναι 40% περισσότερο (πολλαπλασιάζουμε το βάρος του φρούτου επί 1,4), ενώ το νερό θα πρέπει να είναι 4 φορές λιγότερο (διαιρούμε με το 4). Σαν παράδειγμα,αν το καθαρό βάρος του φρούτου (ψιλοκομμένα λεμόνια με φλούδες περασμένες από το μπλέντερ) είναι 800 gr, θα πρέπει να βάλουμε 1120 gr ζάχαρης(800x1,4=1120) και 200 ml νερού (8004=200). Άντε τώρα....Τέρμα τα μαθηματικά και πάμε να την φτιάξουμε μπας και χαλαρώσουμε λιγάκι.. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα λεμόνια.
-
2
Τα κόβουμε και παίρνουμε μόνο τη σάρκα, απομακρύνοντας τις φλούδες με την ψίχα (το άσπρο μέρος) που μπορεί να έχουν πάνω τους.
-
3
Αφαιρούμε τα κουκούτσια με σχολαστικότητα.
-
4
Κόβουμε τη σάρκα σε πολύ μικρά κομματάκια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ).
-
5
Παίρνουμε τις μισές από τις φλούδες και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε κι απ'αυτές την ψίχα, ώστε να μείνουν όσο γίνεται πιο καθαρές. Τις περνάμε από το μπλέντερ.
-
6
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τις φλούδες, τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με μια φαρδιά ξύλινη κουτάλα.
-
7
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν περάσει και το τεστ του πιάτου και της σταγόνας.
-
8
Τοποθετούμε τη ζεστή ακόμα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Αφού κλείσουμε τα καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σχόλια (16)