aroma
aroma @cook_8468555

Γρήγορη μαρμελάδα μανταρίνι, με έντονη γεύση και χωρίς πολύ κόπο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι δοσολογίες που αναγράφονται στην συνταγή είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε όσα μανταρίνια εσείς θέλετε αλλά ακολουθείστε τις εξής οδηγίεςΓια την ποσότητα της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσετεΖυγίστε το καθαρό βάρος που έχουν τα κομμένα μανταρίνια μαζί με το λεμόνι και τις ψιλοκομμένες φλούδες που θα βάλετε στην κατσαρόλα Αν τα μανταρίνια είναι γλυκά τότε η ζάχαρη πρέπει να είναι λιγότερη σε βάρος κατά 10%. Για παράδειγμα στο 1 κιλό καθαρού φρούτου να προσθέσετε 900 gr ζάχαρης. Αν τα μανταρίνια είναι ξινά τότε πρέπει η ζάχαρη να είναι περισσότερη κατά 10% από το βάρος του καθαρού φρούτου. Και όλ'αυτά βέβαια εξαρτώνται και από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.Όσον αφορά το δέσιμο της μαρμελάδας, μπορείτε μετά τα 25 λεπτά βρασμού, να το ελέγξετε με τη μέθοδο της σταγόνας και του πιάτου.Και μια μικρή αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγήΜόλις τελειώσει η παρασκευή της μαρμελάδας, πάρτε μια ποσότητα(όση εσείς θέλετε) και μεταφέρετέ την σε μια πιο μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε κονιάκ και χοντροκομμένα καρύδια και βράστε ξανά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Η παραλλαγή αυτή είναι πολύ καλή για να συνοδέψει παγωτό, γιαούρτι ή οποιαδήποτε ζύμη που χρειάζεται κάτι σιροπιαστό από πάνω...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
Περίπου 3 βαζάκια
  1. 1 κιλό μανταρίνια
  2. 800 gr ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι και τους βγάζουμε τη φλούδα.

  2. 2

    Παίρνουμε τις μισές φλούδες από τα μανταρίνια και ολόκληρη τη φλούδα του λεμονιού (αφού της αφαιρέσουμε με κοφτερό μαχαίρι το λευκό της μέρος), τις βράζουμε για 15 λεπτά,τις σουρώνουμε και στη συνέχεια τις περνάμε από το μπλέντερ.

  3. 3

    Κόβουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι σε μικρά κομμάτια (όπως στην φρουτοσαλάτα), αφαιρώντας τα κουκούτσια.

  4. 4

    Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μανταρίνια με το λεμόνι, τις ψιλοκομμένες φλούδες και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με πλατιά ξύλινη κουτάλα, αφαιρώντας τον αφρό που δημιουργείται.

  5. 5

    Τοποθετούμε την μαρμελάδα, ζεστή, σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

κατερινα32
κατερινα32 @cook_8479378
Συγχαρητήρια! Το μανταρίνι γίνεται πολύ αρωματική μαρμελάδα!

Από

aroma
aroma @cook_8468555
στις