Μαρμελάδα με μαύρη σταφίδα Κορινθιακή

,

Περιγραφή

Τώρα που είναι η εποχή του τρύγου της, ευκαιρία να φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα.
Μαρμελάδα με μαύρη σταφίδα Κορινθιακή

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ρόγες, μαύρη σταφίδα Κορινθιακή
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό νερό
  • 2 μεγάλα φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μαρμελάδες
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: Λίγο περισσότερο από 1 κιλό μαρμελάδα.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Διαλέγουμε "αφαρμάκωτη" φρέσκια μαύρη σταφίδα Κορινθιακή (προσοχή γιατί κυκλοφορεί και εισαγόμενη). Αν έχουμε φίλο παραγωγό, ακόμα καλύτερα, γιατί θα ξέρουμε τι πρώτη ύλη έχουμε.
Βήμα 2
2) Ξερογιάζουμε με προσοχή ώστε να αφαιρούμε τυχόν σάπιες και ξερές ρόγες.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε σε κατσαρόλα τις ρόγες με το νερό και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Βήμα 4
4) Πολτοποιούμε, εν μέρει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Βήμα 5
5) Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν μοιράσουμε τη μαρμελάδα στα βαζάκια, καλό είναι να αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια της αρμπαρόριζας.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    μαρμελάδες
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της sugar-lover