Μαρμελάδα με μαύρη σταφίδα Κορινθιακή

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
VasilisbSax
VasilisbSax @VanCook_VasilisbSax

Τώρα που είναι η εποχή του τρύγου της, ευκαιρία να φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν μοιράσουμε τη μαρμελάδα στα βαζάκια, καλό είναι να αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια της αρμπαρόριζας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό ρόγες, μαύρη σταφίδα Κορινθιακή
  2. 1/2 κιλό ζάχαρη
  3. 1/2 κιλό νερό
  4. 2 μεγάλα φύλλα αρμπαρόριζας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλέγουμε "αφαρμάκωτη" φρέσκια μαύρη σταφίδα Κορινθιακή (προσοχή γιατί κυκλοφορεί και εισαγόμενη). Αν έχουμε φίλο παραγωγό, ακόμα καλύτερα, γιατί θα ξέρουμε τι πρώτη ύλη έχουμε.

  2. 2

    Ξερογιάζουμε με προσοχή ώστε να αφαιρούμε τυχόν σάπιες και ξερές ρόγες.

  3. 3

    Προσθέτουμε σε κατσαρόλα τις ρόγες με το νερό και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.

  4. 4

    Πολτοποιούμε, εν μέρει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

VasilisbSax
VasilisbSax @VanCook_VasilisbSax
στις
Τό 2018, ἔκανα τό ὄνειρό μου πραγματικότητα· διαμόρφωσα ἕνα μικρό van, σε τροχόσπιτο, τό ὀνόμασα "Βινύλιο" και ταξιδεύω μ' αὐτό! Φυσικά, ἡ ἀγάπη μου γιά τή μαγειρική, ἀπό τότε, προσαρμόστηκε σέ νέες συνθῆκες!! Ἔτσι, οἱ συνταγές πού θά κοινοποιῶ, θά μποροῦν να ἐκτελεστοῦν, ἐκτός ἀπ' την κουζίνα τοῦ σπιτιοῦ μας και στή μικρή ἤ μεγαλύτερη κουζίνα, ἑνός μικροῦ ἤ μεγαλύτερου βανόσπιτου!!! Ἄν σᾶς ἐνδιαφέρει τό μαγείρεμα, σ' ἕνα τροχόσπιτο, κάντε ἐγγραφή στό κανάλι τοῦ "Βινυλίου" ἐδῶ: https://youtube.com/c/campervanvinylio
Δες περισσότερα