christmast
christmast @christ_mast91

Σπιτική μαρμελάδα μήλο, ό,τι πρέπει για το πρωινό σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυστικό της γιαγιάςεκτός από τη βανίλια, μπορούμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με αρμπαρόριζα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
3 μέτρια βάζα
  1. 1 1/2 κιλό (καθαρό βάρος) μήλα καθαρισμένα
  2. 1 κιλό + 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  3. 1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  4. χυμό από 1 λεμόνι
  5. 10 γαρύφαλλα
  6. 3-4 ξύλα κανέλας
  7. 1 αμπούλα σκόνη βανίλιας
  8. βάζα αποστειρωμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα σε στρώσεις με ζάχαρη ενδιάμεσα (μήλα-ζάχαρη-μήλα).

  2. 2

    Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και το χυμό πορτοκαλιού.

  3. 3

    Βράζουμε σε σιγανή φωτιά (γύρω στο 7) για 20-25'.

  4. 4

    Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες εκτός ψυγείου.

  5. 5

    Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε γύρω στα 10-15' μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ενώ ανακατεύουμε συχνά για να κομματιαστούν τα μήλα.

  6. 6

    Βάζουμε τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμα ζεστή στα ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα καπακώνουμε και τα αναποδογυρίζουμε για 1-2' και τα επαναφέρουμε σε όρθια θέση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

zwhNestora
zwhNestora @cook_8509358
ειναι τελεια κ εγω ετσι τη φτιαχνω κ τη χρησιμοποιω σε ταρτες κ παστα φλορα τελεια

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα