Μαρμελάδα μήλο 2
Σπιτική μαρμελάδα μήλο, ό,τι πρέπει για το πρωινό σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικό της γιαγιάςεκτός από τη βανίλια, μπορούμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με αρμπαρόριζα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα σε στρώσεις με ζάχαρη ενδιάμεσα (μήλα-ζάχαρη-μήλα).
-
2
Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και το χυμό πορτοκαλιού.
-
3
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά (γύρω στο 7) για 20-25'.
-
4
Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες εκτός ψυγείου.
-
5
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε γύρω στα 10-15' μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ενώ ανακατεύουμε συχνά για να κομματιαστούν τα μήλα.
-
6
Βάζουμε τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμα ζεστή στα ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα καπακώνουμε και τα αναποδογυρίζουμε για 1-2' και τα επαναφέρουμε σε όρθια θέση.
Σχόλια (2)