Μαρμελάδα Μούρο
Εάν έχετε μουριά στο σπίτι σας, είναι ευκαιρία να φτιάξετε ωραία μαρμελάδα για όλη τη χρονιά.
Εγώ πρόσθεσα και κάμποσες φράουλες μέσα στα μούρα.
Διαβάστε το άρθρο "Νόστιμες μαρμελάδες"
https://cookpad-greece.blog/nostimes-marmelades/
για περισσότερες συμβουλές και για να δείτε πως να αποστειρώσετε βάζα και πως να καταλάβετε ότι είναι έτοιμη η μαρμελάδα εάν δεν έχετε θερμόμετρο.
Υλικά
-
4 φλ. μούρα
-
3-3 1/2 φλ. ζάχαρη
-
χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλύντε λίγο τα μούρα και καθαρίστε τα (από κοτσάνια, χαλασμένα κλπ)
-
2
Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το χυμό του λεμονιού και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να βγάζουν ζουμί και να μαλακώσουν. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα λιώσετε κιόλας με ένα μπλέντερ χειρός.
-
3
Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει καλά μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία των 104°C και να γίνει μαρμελάδα ή κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
-
4
Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βαζάκια και φυλάξτε τη.
Σχόλια (9)