Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Εάν έχετε μουριά στο σπίτι σας, είναι ευκαιρία να φτιάξετε ωραία μαρμελάδα για όλη τη χρονιά.

Εγώ πρόσθεσα και κάμποσες φράουλες μέσα στα μούρα.
Διαβάστε το άρθρο "Νόστιμες μαρμελάδες"
https://cookpad-greece.blog/nostimes-marmelades/
για περισσότερες συμβουλές και για να δείτε πως να αποστειρώσετε βάζα και πως να καταλάβετε ότι είναι έτοιμη η μαρμελάδα εάν δεν έχετε θερμόμετρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 βαζάκια
  1. 4 φλ. μούρα
  2. 3-3 1/2 φλ. ζάχαρη
  3. χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλύντε λίγο τα μούρα και καθαρίστε τα (από κοτσάνια, χαλασμένα κλπ)

  2. 2

    Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το χυμό του λεμονιού και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να βγάζουν ζουμί και να μαλακώσουν. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα λιώσετε κιόλας με ένα μπλέντερ χειρός.

  3. 3

    Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει καλά μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία των 104°C και να γίνει μαρμελάδα ή κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.

  4. 4

    Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βαζάκια και φυλάξτε τη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Maria Ps
Maria Ps @8166M
Όταν αποστειρωνουμε τα βαζακια πως το κάνετε; Και πως στην διατηρούμε για μην χαλάσει;

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα