Μαρμελάδα Ροδάκινο
Απο τις αγαπημενες μου
Λίγα μυστικά ακόμα
Θελει δυνατη φωτια, να ανακατευουμε συνεχεια για να μην κολλησει, και να εχει ελαχιστα υγρα.
Υλικά
-
1300 γρ ροδάκινα
-
900 γρ ζάχαρη
-
200 γρ νερό
-
40 γρ γλυκόζη
-
1/2 φλυτζανακι χυμο λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρουμε τις φλουδες και τα κουκουτσια, τα κοβουμε σε κομματια και τα βαζουμε να βρασουν με το νερο στην κατσαρολα, μεχρι να λιωσουν.
-
2
Τα στραγγιζουμε καλα, και τα βαζουμε παλι στην κατσαρολα (σε δυνατη φωτια), μαζι με την ζαχαρη, ανακατευοντας συνεχεια, μεχρι να δεσει...
-
3
Αφου δεσει, θα βαλουμε την γλυκοζη και τον χυμο απο λεμονι και θα αφησουμε να παρει μια καλη βραση.
-
4
Αφου την κατεβασουμε απο την φωτια, θα βγαλουμε τον αφρο, την αφηνουμε να κρυωσει, και μετα ταπερακια και ψυγειο....
Σχόλια