despinal
despinal @despinal
,Ελλάδα

Φέτος έφτιαξα πρώτη φορά μαρμελάδα σταφύλι και μας άρεσε πολύ. Αφού δεν βρήκα κάποια παρόμοια συνταγή στο site, είπα να τη μοιραστώ μαζί σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να ελέγξετε αν έχει δέσει η μαρμελάδα, δείτε την πολύ αναλυτική υποσημείωση της συνταγής «Μαρμελάδα Φράουλα».Τη συνταγή την πήρα από αυτό το site, αλλά έκανα κάποιες μικροαλλαγές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
1 κιλό γλυκό περίπου
  1. 1 κιλό σταφύλια (χρησιμοποίησα σουλτανίνα)
  2. 3/4 κιλού ζάχαρη (αν είναι πολύ γλυκά τα σταφύλια, μειώστε τη στο ½ κιλό)
  3. λίγη αρμπαρόριζα ή βανίλια για άρωμα (εγώ έβαλα βανίλια)
  4. χυμός από μισό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τις ρώγες από τα τσαμπιά, τις πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με χοντρή καρφίτσα ή φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο (αν έχουν κουκούτσια).

  2. 2

    Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό (έβαλα μισή κούπα) μέχρι να διαλυθεί, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το σταφύλι και βράζουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά στην αρχή, μόλις αρχίσει να πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Σε αυτό το σημείο, αφού έχουν αρχίσει να μαλακώνουν τα σταφύλια, μπορείτε να τα λιώσετε λιγάκι με το εργαλείο του πουρέ.

  3. 3

    Χρειάζονται περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει (η μαρμελάδα πρέπει να πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι όταν είναι έτοιμη).

  4. 4

    Προς το τέλος ρίχνουμε το αρωματικό της αρεσκείας μας και το λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Από

despinal
despinal @despinal
στις
,Ελλάδα
Η μαγειρική είναι ένας τρόπος ζωής για μένα. Ξεκίνησα πολύ μικρή να μαγειρεύω και μου αρέσει να φτιάχνω καινούργιες συνταγές συχνά. Επίσης, λατρεύω τα γλυκά και ιδίως τη σοκολάτα. Επίσης, μου αρέσει πολύ η rock μουσική και να διαβάζω για οτιδήποτε έχει σχέση με το διάστημα.
Δες περισσότερα