Μαρμελάδα ζελές ζαμπούκου
Ο Άρης μου τρελαίνετε για αυτή τη μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, για αυτό προτιμήστε την ζάχαρη με την πικτίνη, έτσι ούτε ώρα θα βράζεται αλλα θα μείνει και κάτι απο την βιταμινη που εχει.Ζαμπούκος ειναι η αφροξυλια ή φροξυλια αλλιως και ειναι αγριο επι το πληστω δεντρο που ομως αν το εκμεταλευτουμε μπορουμε και τσαι να κανουμε απο τα ανθη του και χυμο αλλα και μαρμελαδα απο τα φρουτα του...Δείτε πληροφορίες για τον ζαμπούκο εδώ
Υλικά
-
1 κιλό σπόρια ζαμπούκου
-
νερό
-
500 γρ. ζάχαρη με πικτίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλέξτε τα σκουρόχρωμα και γερά σπόρια και βάλτε τα σε κατσαρολάκι να πάρουν μία βράση.
-
2
Κρατήστε το νερό και βάλτε τα σπόρια σε τρυπητό και πατήστε τα να βγάλουν το ζουμί τους.
-
3
Απο το ζουμί που έμεινε από τα σπόρια μετρήστε το να είναι 1 λίτρο (αν δεν φτάνει προσθέστε λίγο από το νερό που τα βρασαμε).
-
4
Διαλύστε σε αυτό το ζωμο την ζάχαρη και αφήστε να βράσει για 3 με 5 λεπτά και βάλτε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σχόλια (4)