Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Ο Άρης μου τρελαίνετε για αυτή τη μαρμελάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, για αυτό προτιμήστε την ζάχαρη με την πικτίνη, έτσι ούτε ώρα θα βράζεται αλλα θα μείνει και κάτι απο την βιταμινη που εχει.Ζαμπούκος ειναι η αφροξυλια ή φροξυλια αλλιως και ειναι αγριο επι το πληστω δεντρο που ομως αν το εκμεταλευτουμε μπορουμε και τσαι να κανουμε απο τα ανθη του και χυμο αλλα και μαρμελαδα απο τα φρουτα του...Δείτε πληροφορίες για τον ζαμπούκο εδώ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό σπόρια ζαμπούκου
  2. νερό
  3. 500 γρ. ζάχαρη με πικτίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλέξτε τα σκουρόχρωμα και γερά σπόρια και βάλτε τα σε κατσαρολάκι να πάρουν μία βράση.

  2. 2

    Κρατήστε το νερό και βάλτε τα σπόρια σε τρυπητό και πατήστε τα να βγάλουν το ζουμί τους.

  3. 3

    Απο το ζουμί που έμεινε από τα σπόρια μετρήστε το να είναι 1 λίτρο (αν δεν φτάνει προσθέστε λίγο από το νερό που τα βρασαμε).

  4. 4

    Διαλύστε σε αυτό το ζωμο την ζάχαρη και αφήστε να βράσει για 3 με 5 λεπτά και βάλτε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

greg97
greg97 @greg97
Ο ζαμπούκος μπορεί να είναι ένα βότανο γνωστό σε λίγους, οι θεραπευτικές του ιδιότητες όμως σίγουρα χρήζουν ευρύτερης αναγνώρισης. \r\n\r\nO ζαμπούκος αναπτύσσεται σε δροσερά δάση πλάι σε ρυάκια και χαράδρες. Τα λευκά του άνθη βγαίνουν από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ οι μοβ, μαύροι ή κόκκινοι καρποί του, που θυμίζουν τσαμπιά, το Σεπτέμβριο. Μπορούμε όμως να τον βρούμε όλο το χρόνο σε καταστήματα με βότανα και σούπερ μάρκετ. \r\n\r\nΙδιότητες \r\nΟ καρπός του ζαμπούκου είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε βιταμίνες Α, Β και C, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο αντι-φλογιστικό, αντι-φλεγμονώδες και αντι-ρευματικό βότανο αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον πονόλαιμο, τον ξερόβηχα και τις πονεμένες αμυγδαλές. Ευεργετικά θεωρούνται όμως και τα άνθη του σε περίπτωση που υποφέρουμε από βρογχίτιδα, ρευματισμούς, εξανθηματικούς πυρετούς, άσθμα, παθήσεις των νεφρών, κυστίτιδα, δερματίτιδα και δυσπεψία. \r\n\r\nΑλλες χρήσεις \r\nΤα άνθη του ζαμπούκου χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα σε διάφορα λικέρ, ενώ η λοσιόν από το αφέψημα των λουλουδιών του λευκαίνει το δέρμα. Επίσης η «πούδρα» από κοπανισμένα φύλλα ζαμπούκου ή η λοσιόν που μπορούμε να φτιάξουμε αφήνοντας φύλλα ζαμπούκου για λίγες ώρες μέσα σε βραστό νερό μπορεί να μας προστατέψει από τις επιθέσεις των εντόμων. Τη λοσιόν μάλιστα, αφού κρυώσει, μπορείτε να την διατηρήσετε σε ένα σκούρο μπουκαλάκι ερμητικά κλειστό. \r\nΤέλος, μπορείτε να τυλίξετε λουλούδια ζαμπούκου σε μουσελίνα και να τα αφήσετε κάτω από την ανοιχτή βρύση της μπανιέρας. Το αφρόλουτρο σε αυτό το νερό θεωρείται ιδανικός τρόπος για να απαλλαγούμε από ερεθισμούς του δέρματος αλλά και συσσωρευμένη ένταση. \r\n\r\nΜη φανταστείτε ότι εγώ τα ήξερα αυτά, στο google τα βρήκα!!!!!

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα