Μαροκινό Ταζίν
Είναι μια συνταγή που θα σας καταγοητεύσει σε ένα δείπνο για δύο.. Πικάντικο και ιδιαίτερο όπως μια επέτειος!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην Ανατολή το κούς κούς το τρώνε με τα χέρια... Ευχαριστώ την πηγή.. Νηστικό αρκούδι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φιλέτο, που έχουμε κόψει σε λεπτές μακρόστενες φέτες.
-
2
Μόλις ροδοκοκκινίσει το κρέας, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι, και την πράσινη πιπεριά. Όταν πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
-
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
-
4
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κους-κους. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, στο ελαιόλαδό και μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κους-κους, 2 κούπες νερό, το σαφράν και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πιει τα υγρά του βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο για να γυαλίζει.
-
5
Τέλος, αφού έχει ψηθεί το κρέας, σερβίρουμε βάζοντας το κους-κους στην μέση και τα φιλετάκια πάνω του. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγο γιαούρτι. Δοκιμάστε το....
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)