κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρουλοντολμάδες αυγολέμονο
giovana
giovana @cook_8449210

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να μη ρίξετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και να φτιάξετε σε ξεχωριστό κατσαρολάκι αυγολέμονο-κρέμα και να τη σερβίρετε στα πιάτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
6 άτομα
  1. 3-4 μαρούλια μεγάλα
  2. 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 2 κουταλ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  5. 1 μέγάλο καρότο τριμμένο
  6. 2 φλυτζ. καφέ ρύζι καρολίνα
  7. 1 φλυτζάνι καφέ λάδι
  8. 1 κύβο κρέατος
  9. 2 λεμόνια (χυμός)
  10. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μαρούλια και κρατάμε τα φύλλα τα μεγάλα (όχι τις καρδιές). Τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.

  2. 2

    Τα τοποθετούμε σε επιφάνεια κουζίνας που έχουμε βάλει καθαρή πετσένα να τραβήξει τα νερά.

  3. 3

    Φτιάχουμε τη γέμισηΒάζουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρέμμύδι και το καρότο τριμμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Μετά παίρνουμε ένα-ένα φύλλο μαρουλιού και αφού πιέσουμε το νεύρο στο κέντρο για να σπάσει, τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Κατόπιν τυλίγουμε και τοποθετούμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα. Αφού τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο από επάνω για να τους πιέζει και ρίχνουμε λίγο λάδι και δύο ποτήρια ζεστό νερό και έναν κύβο κρέατος ψιλοκομμένο.

  5. 5

    Αφήνουμε να βράσει για 40-45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μετά αυγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

golfo
golfo @cook_8452627
παρα πολυ ωραια συνταγη!\nτην ειχα σκεφτει οταν ειχα την κορη μου μικρη που δεν της αρεσε η μυρωδια απο το λαχανο και ετσι μου ηρθε η ιδεα του μαρουλιου.\nεγω της ετριβα κι ενα κολοκυθακι μεσα στη ζυμη.\nευχαριστω τα αξιζει τα 5 πηρουνακια!

Από

giovana
giovana @cook_8449210
στις