Mars Cake
Σούπερ σοκολατένια, αφράτη τούρτα με υπέροχη γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι τόσο εύκολη που δεν έχει "μυστικά" !
Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού φαρίνα απ
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 βανίλιες
-
1/2 φλ. μαργαρίνη μαλακή
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. κακάο
-
3 αυγά
-
λίγο λάδι για τα ταψάκια
-
2 μέτρια ταψάκια μιας χρήσεις
-
Για την διακόσμηση
-
1 μεταλλικό κουτί morfat καλά παγωμένο
-
1 φλ. άχνη
-
1 βανίλια
-
λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
-
1 σακουλάκι mars περίπου 16 τεμάχια
-
λίγα αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
-
2
Συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε προσθέτουμε το κακάο, την φαρίνα, το μπέικιν και τις βανίλιες.
-
3
Λαδώνουμε καλά τα ταψάκια μας και μοιράζουμε το σοκολατένιο μείγμα μας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 με 35 λεπτά.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
-
5
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε μικρά κομμάτια 6-7 mars για να τα βάλουμε ανάμεσα στην τούρτα, τα υπόλοιπα τα κόβουμε κάθετα στην μέση για την επιφάνεια.
-
6
Χτυπάμε 5 λεπτά την morfat ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη και το λικέρ (αν το βάλουμε) σε αφράτο γλάσο βάζουμε στο ψυγείο 30' να παγώσει.
-
7
Κόβουμε από κάθε κέικ το πάνω μέρος να ισιώσουν, βάζουμε στο πρώτο κομμάτι γλάσο, απάνω τα μικρά κομματάκια mars σε όλη την επιφάνεια.
-
8
Απάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε όλη την τούρτα με το γλάσο.
-
9
Διακοσμούμε με τα αμύγδαλα φιλέ σχηματίζοντας μαργαρίτα, βάζουμε στο κέντρο από ένα κομματάκι mars.
-
10
Τα υπόλοιπα mars τα βάζουμε γύρω γύρω στην τούρτα.
Σχόλια (2)