Marshmallows λαγουδάκια

Bαθμολογία: 4.875
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Χαριτωμένα ροζ λαγουδάκια τα οποία πιστέψτε με, είναι πολύ πιο νόστιμα από οποιαδήποτε αγοραστά marshmallows!

Marshmallows λαγουδάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
  • 250 ml νερό
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 6 κουταλιές σούπας corn flour και 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη (μαζί σε ένα μπολ)
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Πασχαλινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ μαζί με 125 ml κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσει.
Βήμα 2
2) Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 3
3) Βάζουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει στους 122°C (αν δεν έχουμε θερμόμετρο, αφήνουμε για 10 λεπτά).
Βήμα 4
4) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα τα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας καλά (προσοχή γιατί θα αφρίσει!) και μετά τη βανίλια.
Βήμα 5
5) Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το σιρόπι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε πιο χαμηλή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά
Βήμα 6
6) Στο μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί (20 x 20 εκ. περίπου) και το πασπαλίζουμε με λίγο από το corn flour και τη ζάχαρη άχνη.
Βήμα 7
7) Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο χρώμα και
Βήμα 8
8) ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Αφήνουμε να περάσουν τουλάχιστον 5 ώρες πριν δοκιμάσουμε να το ξεφορμάρουμε και σε καμία περίπτωση δεν το βάζουμε στο ψυγείο!
Βήμα 9
9) Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με corn flour και ζάχαρη άχνη ένα κομμάτι λαδόκολλα, και αφού περάσουμε με μαχαίρι το γύρο του μείγματος για να ξεκολλήσει, αναποδογυρίζουμε το ταψί μας προσεχτικά.
Βήμα 10
10) Αφού πασπαλίσουμε το επάνω μέρος με corn flour και ζάχαρη άχνη
Βήμα 11
11) χρησιμοποιώντας κουπ πατ σε σχήμα λαγουδάκι, κόβουμε τα marshmallows
Βήμα 12
12) και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour φροντίζοντας ώστε να τα καλύψουμε καλά για να μην κολλάνε.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Διατηρούνται εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  • Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι σχήματα θέλουμε.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 4-4-11  
    Ποσα γραμμαρια ζελατινη να βαλω δηλαδη???
    #
    Σχόλιο από dcroula, 4-4-11  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια, τέλεια, τέλεια....και πάλι τέλεια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 4-4-11  
    Με πρόλαβε η dcroyla :)τελειαααααα
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-4-11  
    καλα φοιβη εισαι φοβερη
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-4-11  
    sugarmaniac, 6 φύλλα ζελατίνης=10 γρ.

    Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :) :) :)
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 5-4-11  
    Πολυ ομορφα!!!Το μειγμα ειναι σαν κρεμα?σαν μαρεγκα? Ποσο καιρο διατηρουνται?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-4-11  
    Soulitsa το μείγμα μοιάζει με λουκούμι. Διατηρούνται για αρκετές μέρες.
    #
    Σχόλιο από flo, 5-4-11  
    Καταπληχτικά !!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 7-4-11  
    Σε ευχαριστώ flo :)
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 10-4-11  
    υπέροχα αλλά εγώ είχαι κου-πατ για καρδούλες αντι για λαγουδάκια.
    στείλε μου όμως κανένα!
    το κορν φλάουρ ειναι το μυστικό στις συνταγές μου....
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-4-11  
    Σε ευχαριστώ krepoylina :)
    #
    Σχόλιο από katenick, 13-5-11  
    μπορω να αντικαταστησω καποιο μερος νερου με χυμο φρουτου;επειδη τα θελω για παιδικο παρτυ θα ηταν πολυ ωραιο να εχουν γευση φραουλα κ μπανανα,και απο εσανς εχω μονο βανιλια κ πορτοκαλι.επισης αν ξερεις ποσο νωριτερα μπορω να τ γτιαξω κ ποσα κομματια περιπου βγαινουν,πες μου για το δικο σου κουππατ κ θα υπολογισω εγω.αν τυχον τα βαλω σε παγοθηκες σιλικονης(οπως προτεινεις στην αλλη συνταγη)να λαδοσω τα θηκακια;ευχαριστω πολυ,κ συγνωμη αν σε ζαλισα!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-5-11  
    Υποθέτω πως ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό φρούτου. Διατηρούνται πολλές μέρες αν τα αποθηκεύσεις σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς (ποτέ στο ψυγείο). Ανάλογα με το κουπ πατ, μπορούν να βγουν μέχρι και 40-50 κομμάτια (ένα κανονικό σε μέγεθος, όχι μεγάλο όπως αυτό που χρησιμοποίησα σε σχήμα λαγού).
    #
    Σχόλιο από Ερη Π., 16-10-11  
    εψαξα στο σουπερ αλλα δν βρηκα caster sugar μονο κανονικη..τι μπορω να κανω?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-10-11  
    Ερη, μπορείς να βάλεις κανονική ζάχαρη στο multi και να την αλέσεις για 30 δευτερόλεπτα :) Caster sugar θα βρεις στα ΑΒ.
    #
    Σχόλιο από evisam, 8-4-13  
    Μια διευκρίνιση παρακαλώ: στα υλικά αναφέρεις "10 φύλλα ζελατίνης", ενώ στα σχόλια "6 φύλλα ζελατίνης= 10 γρ", ποιό ισχύει τελικά; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-4-13  
    Το 6 φύλλα ζελατίνης = 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, ισχύει για όσους δεν έχουν τα φύλλα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν σκόνη ώστε να υπολογίσουν πόσα γρ. σκόνης αντιστοιχεί σε 10 φύλλα ζελατίνης.
    #
    Σχόλιο από iropi, 7-5-13  
    Πανέμορφα λαγουδάκια!!! Μέχρι τώρα δεν είχα τολμήσει να τα κόψω με κουπ πατ. Τώρα ζήλεψα και θα το κάνω!
    Μπορείτε επίσης να βάλετε την άχνη σ' ένα σακουλάκι διάφανο (για να ελέγχετε το χρώμα) και να ρίξετε 1-2 σταγόνες χρώμα. Κλείστε καλά το σακουλάλι και κάντε του "μασάζ" ώστε το χρώμα να πάει παντού. Αν θέλετε πιο σκούρο χρώμα επαναλαμβάνετε. Την βγάζετε από το σακουλάκι (χωρίς να την ακουμπήσετε γιατί ακόμα βάφει) και την αφήνετε να στεγνώσει σ' ένα μπολάκι για ένα τεταρτάκι. Έτσι η άχνη θα έχει το ίδιο χρώμα με τα marshmallows. Το ίδιο ισχύει και για την κρυσταλική ζάχαρη (για άλλες συνταγές ή κουλουράκια)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-5-13  
    Σε ευχαριστούμε iropi για τις συμβουλές :)
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 14-12-13  
    Υπέροχη συνταγή και πανεύκολη, τα έφτιαξα και έχουν υπέροχη γεύση, μου βγήκαν αφρώδες, μόνο τώρα θα περιμένω να σφίξει το υλικό για να τα κόψω.
    Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Καλές γιορτές σου εύχομαι!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dcroula, 4-4-11  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια, τέλεια, τέλεια....και πάλι τέλεια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 4-4-11  
    Με πρόλαβε η dcroyla :)τελειαααααα
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-4-11  
    καλα φοιβη εισαι φοβερη
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-4-11  
    sugarmaniac, 6 φύλλα ζελατίνης=10 γρ.

    Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :) :) :)
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 5-4-11  
    Πολυ ομορφα!!!Το μειγμα ειναι σαν κρεμα?σαν μαρεγκα? Ποσο καιρο διατηρουνται?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-4-11  
    Soulitsa το μείγμα μοιάζει με λουκούμι. Διατηρούνται για αρκετές μέρες.
    #
    Σχόλιο από flo, 5-4-11  
    Καταπληχτικά !!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 7-4-11  
    Σε ευχαριστώ flo :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-4-11  
    Σε ευχαριστώ krepoylina :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-5-11  
    Υποθέτω πως ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό φρούτου. Διατηρούνται πολλές μέρες αν τα αποθηκεύσεις σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς (ποτέ στο ψυγείο). Ανάλογα με το κουπ πατ, μπορούν να βγουν μέχρι και 40-50 κομμάτια (ένα κανονικό σε μέγεθος, όχι μεγάλο όπως αυτό που χρησιμοποίησα σε σχήμα λαγού).
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-10-11  
    Ερη, μπορείς να βάλεις κανονική ζάχαρη στο multi και να την αλέσεις για 30 δευτερόλεπτα :) Caster sugar θα βρεις στα ΑΒ.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-4-13  
    Το 6 φύλλα ζελατίνης = 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, ισχύει για όσους δεν έχουν τα φύλλα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν σκόνη ώστε να υπολογίσουν πόσα γρ. σκόνης αντιστοιχεί σε 10 φύλλα ζελατίνης.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-5-13  
    Σε ευχαριστούμε iropi για τις συμβουλές :)
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 14-12-13  
    Υπέροχη συνταγή και πανεύκολη, τα έφτιαξα και έχουν υπέροχη γεύση, μου βγήκαν αφρώδες, μόνο τώρα θα περιμένω να σφίξει το υλικό για να τα κόψω.
    Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Καλές γιορτές σου εύχομαι!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ Φουντουκίτσα! Καλές γιορτές εύχομαι και σε σένα :)
    #
    Σχόλιο από Sotiria Avramidou, 26-4-16  
    Είναι μια πρόκληση!!! :) Καλό Πάσχα σε όλους!!!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 4-4-11  
    Ποσα γραμμαρια ζελατινη να βαλω δηλαδη???
    #
    Σχόλιο από katenick, 13-5-11  
    μπορω να αντικαταστησω καποιο μερος νερου με χυμο φρουτου;επειδη τα θελω για παιδικο παρτυ θα ηταν πολυ ωραιο να εχουν γευση φραουλα κ μπανανα,και απο εσανς εχω μονο βανιλια κ πορτοκαλι.επισης αν ξερεις ποσο νωριτερα μπορω να τ γτιαξω κ ποσα κομματια περιπου βγαινουν,πες μου για το δικο σου κουππατ κ θα υπολογισω εγω.αν τυχον τα βαλω σε παγοθηκες σιλικονης(οπως προτεινεις στην αλλη συνταγη)να λαδοσω τα θηκακια;ευχαριστω πολυ,κ συγνωμη αν σε ζαλισα!
    #
    Σχόλιο από Ερη Π., 16-10-11  
    εψαξα στο σουπερ αλλα δν βρηκα caster sugar μονο κανονικη..τι μπορω να κανω?
    #
    Σχόλιο από evisam, 8-4-13  
    Μια διευκρίνιση παρακαλώ: στα υλικά αναφέρεις "10 φύλλα ζελατίνης", ενώ στα σχόλια "6 φύλλα ζελατίνης= 10 γρ", ποιό ισχύει τελικά; Ευχαριστώ!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 10-4-11  
    υπέροχα αλλά εγώ είχαι κου-πατ για καρδούλες αντι για λαγουδάκια.
    στείλε μου όμως κανένα!
    το κορν φλάουρ ειναι το μυστικό στις συνταγές μου....
    #
    Σχόλιο από iropi, 7-5-13  
    Πανέμορφα λαγουδάκια!!! Μέχρι τώρα δεν είχα τολμήσει να τα κόψω με κουπ πατ. Τώρα ζήλεψα και θα το κάνω!
    Μπορείτε επίσης να βάλετε την άχνη σ' ένα σακουλάκι διάφανο (για να ελέγχετε το χρώμα) και να ρίξετε 1-2 σταγόνες χρώμα. Κλείστε καλά το σακουλάλι και κάντε του "μασάζ" ώστε το χρώμα να πάει παντού. Αν θέλετε πιο σκούρο χρώμα επαναλαμβάνετε. Την βγάζετε από το σακουλάκι (χωρίς να την ακουμπήσετε γιατί ακόμα βάφει) και την αφήνετε να στεγνώσει σ' ένα μπολάκι για ένα τεταρτάκι. Έτσι η άχνη θα έχει το ίδιο χρώμα με τα marshmallows. Το ίδιο ισχύει και για την κρυσταλική ζάχαρη (για άλλες συνταγές ή κουλουράκια)

    Σχετικά άρθρα

    Πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο
    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έθιμα έχουν οι άλλοι λαοί...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Πασχαλινά μενού για όλους!
    Πάσχα έρχεται και όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε ...

    Σχετικές οδηγίες

    Λαγουδίνα με ζαχαρόπαστα
    Προστέθηκε από aggelika42
    4.8
           
           
    (5)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)
    Τα cupcakes του bugs bunny
    Προστέθηκε από tahitian
    Κουνελάκια απο ζαχαρόπαστα
    Προστέθηκε από Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    5
           
           
    (3)
    Το άτακτο λαγουδάκι
    Προστέθηκε από MAGEIRISSA
    4.9412
           
           
    (17)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelika42
    Πάσχα
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της malfa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της staxtobouta
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της 1712irini
    διαφορα γλυκα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της katenick