Master Burger

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γνήσιο αμερικάνικο burger χωρίς ψωμί, αβγό, φρυγανιά κλπ.


Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 1,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτάκι μπύρα (κατά προτίμηση εκτός ψυγείου)
  • αλάτι-πιπέρι ή έτοιμο μίγμα αλατιού με μυρωδικά

 

Για τη γέμιση:

  • 10 φέτες bacon
  • 300 γρ cheddar
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (κατά προτίμηση λευκό)

 

Για τη sauce:

  • η γέμιση που θα περισσέψει
  • blue cheese ή Roquefort
  • βούτυρο για το τσιγάρισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Δυσκολία: Γρήγορο
Φτιάχνει: περίπου 24 μπιφτέκια, τα οποία θα μας δώσουν 12 γεμιστά burgers.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς ή ανάβουμε κάρβουνα.
  2. Σε multi βάζουμε ξεχωριστά τα υλικά της γέμισης, τα κόβουμε σε όσο το δυνατόν πιο μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Στο τέλος ανακατέβουμε καλά το bacon, το cheddar και το κρεμμύδι για να έχει ομοιογένεια το μίγμα.
  4. Ζυμώνουμε τον κιμά με τη μπύρα και το αλατοπίπερο. Κόβουμε μια μπάλα από τη ζύμη, την πλάθουμε και την ανοίγουμε για να σχηματιστεί στρογγυλό μπιφτέκι.
  5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη του κιμά.
  6. Κάθε μπιφτέκι το πατάμε λίγο παραπάνω στη μέση του, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή λεκάνη-γούβα, για να φυλακιστεί η γέμιση. Γεμίζουμε τη γούβα με γέμιση, βάζουμε από πάνω ένα ακόμη μπιφτέκι, το πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, τα τοποθετούμε στο φούρνο που προθερμάναμε ή τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
  8. Η γέμιση που θα μείνει μπορεί να γίνει μια πολύ νόστιμη sauce. Την τσιγαρίζουμε με βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το τυρί της επιλογής μας. Όταν λιώσει το τυρί, η sauce είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το που τα ψήνουμε και το πόσο καλοψημένα ή όχι τα θέλουμε. Στο φούρνο θέλει περίπου 7 λεπτά και στα κάρβουνα περίπου 4 λεπτά για μέτριο ψησιμο.

Τη συνταγή τη βρήκα στο about.com

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από Eperly, 24-1-14  
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 14-3-14  
    Τι κομματι απο το μοσχαρι θα προτεινατε?
    #
    Σχόλιο από anastasios_, 14-3-14  
    Συνήθως προτιμώ σπάλα, που δεν έχει πολύ λίπος, γιατί το λίπος από το bacon αρκεί

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Eperly, 24-1-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από karamelaki, 14-3-14  
    Τι κομματι απο το μοσχαρι θα προτεινατε?
    #
    Σχόλιο από anastasios_, 14-3-14  
    Συνήθως προτιμώ σπάλα, που δεν έχει πολύ λίπος, γιατί το λίπος από το bacon αρκεί

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. Μπο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σνακ
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Σάντουιτς
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της emarigr