Mαστιχωτά cookies σοκολάτας

Μαγειρεύτηκε 13 φορές
Demi79
Demi79 @cook_8455860

Τα μπισκότα αυτά, τραγανά εξωτερικά και μαλακά - μαστιχωτά εσωτερικά είναι από τα αγαπημένα μας. Έχουν υπέροχο στρογγυλό σχήμα και διαφέρουν σε εμφάνιση από τα κλασικά cookies. Είναι κατάλληλα για τον απογευματινό καφέ, για εκδρομή, για οτιδήποτε!...

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προτιμάω την πικρή κουβερτούρα, 70% κακάο. Κάνει υπέροχη αντίθεση με την γλυκιά και βουτυράτη ζύμη. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε όποια σοκολάτα θέλετε, ή ακόμα και ξηρούς καρπούς!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
24 cookies
  1. 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 κ.γ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
  3. 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 190 γρ. αλεύρι
  5. 1/4 κ.γ. αλάτι
  6. 1/4 κ.γ. σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και χτυπάμε άλλο λίγο.

  3. 3

    Ρίχνουμε ανακατεμένα το αλεύρι με το κορν φλάουερ, το αλάτι και τη σόδα και ζυμώνουμε ίσα για να ανακατευτούν. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

  4. 4

    Φτιάχνουμε ένα ρολό με 5 εκ. διάμετρο και 30 εκ. μήκος. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

  5. 5

    Ξετυλίγουμε το ρολό μας και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ροδέλες 1,2 εκ. περίπου.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Δεν ψήνουμε παραπάνω, εκτός κι αν προτιμάμε τα μπισκοτάκια σας τραγανά και όχι μαστιχωτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (13)

Σχόλια (68)

Bain Marie
Bain Marie @cook_8455135
Ενδιαφέρουσα συνταγή! Χρειάζονται ψήσιμο στον αέρα ή όχι;

Από

Demi79
Demi79 @cook_8455860
στις