Mαστιχωτά cookies σοκολάτας
Τα μπισκότα αυτά, τραγανά εξωτερικά και μαλακά - μαστιχωτά εσωτερικά είναι από τα αγαπημένα μας. Έχουν υπέροχο στρογγυλό σχήμα και διαφέρουν σε εμφάνιση από τα κλασικά cookies. Είναι κατάλληλα για τον απογευματινό καφέ, για εκδρομή, για οτιδήποτε!...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προτιμάω την πικρή κουβερτούρα, 70% κακάο. Κάνει υπέροχη αντίθεση με την γλυκιά και βουτυράτη ζύμη. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε όποια σοκολάτα θέλετε, ή ακόμα και ξηρούς καρπούς!
Υλικά
-
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
150 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
-
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
-
190 γρ. αλεύρι
-
40 γρ. κορν φλάουερ
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κ.γ. σόδα
-
170 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και χτυπάμε άλλο λίγο.
-
3
Ρίχνουμε ανακατεμένα το αλεύρι με το κορν φλάουερ, το αλάτι και τη σόδα και ζυμώνουμε ίσα για να ανακατευτούν. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
-
4
Φτιάχνουμε ένα ρολό με 5 εκ. διάμετρο και 30 εκ. μήκος. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
-
5
Ξετυλίγουμε το ρολό μας και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ροδέλες 1,2 εκ. περίπου.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Δεν ψήνουμε παραπάνω, εκτός κι αν προτιμάμε τα μπισκοτάκια σας τραγανά και όχι μαστιχωτά.
Σχόλια (68)