Ματσάτα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και κοτόπουλο

Eva_M
Eva_M @cook_8493542

Η ματσάτα είναι φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται στη Φολέγανδρο και μοιάζουν με τα γνωστά μας λιγκουίνι. Εδώ, τα συνοδεύουμε με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και κοτόπουλο ψημένο στο grill.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη ματσάτα μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο την ώρα που βράζει για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Στη σάλτσα ντομάτας τα φρέσκα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα πεινασμένα
  1. Για τη Ματσάτα
  2. 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ποτήρι νερό
  4. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 1 κ.γλ. αλάτι
  6. αλεύρι για το άνοιγμα
  7. Για τη Φρέσκια Σάλτσα Ντομάτας
  8. 5-6 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  9. 1/2 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  10. 2 σκελίδες σκόρδο
  11. Αλάτι - Πιπέρι
  12. Ρίγανη - Θυμάρι
  13. Για το Κοτόπουλο στο Grill
  14. Αλάτι – Πιπέρι – Ρίγανη - Ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη ματσάτα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί. Μετά από 1 ώρα περίπου ανοίγουμε το ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη, το πασπαλίζουμε συνεχώς με μπόλικο αλεύρι, για να μην κολλήσει και το τυλίγουμε σε ένα μεγάλο ρολό. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κοβουμε ροδέλες απο το ρολό, τις ξετυλίγουμε και τις αφήνουμε απλωμένες να στεγνώσουν για κάνα μισάωρο από την κάθε μεριά. Μόλις στεγνώσει η ματσάτα την ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Θέλει το πολύ 5 λεπτά βράσιμο (ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών), αμέσως σούρωμα και σερβίρισμα. Τρώγονται ζεστά!

  2. 2

    Για τη Φρέσκια Σάλτσα Ντομάτας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, τα σκορδάκια, τα μυρωδικά μας και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό (αν χρειάζεται)και αφήνουμε τη σαλτσούλα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

  3. 3

    Για το κοτόπουλο στο grill, πλένουμε τα μπουτάκια καλά, τα χαράσσουμε και τους ρίχνουμε λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα στην πάνω πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στο Grill για περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Αντιδράσεις

Από

Eva_M
Eva_M @cook_8493542
στις