Μαχαλεπί Λιβανέζικο 2
Μιά υπέροχη συνταγή με έντονη τη γεύση της κοπανισμένης μαστίχας
Λίγα μυστικά ακόμα
Μεγάλη ποσότητα της μαστίχας πιθανόν να πικρίσει την κρέμα.
Υλικά
-
6 ποτήρια γάλα φρέσκο πλήρες
-
1 ποτήρι σουμάδα
-
7 κουταλιές νισεστέ
-
κοπανισμένη μαστίχα
-
κοπανισμένο ανάλατο φυστίκι αιγίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετώ σε κατσαρόλα το γάλα, τη σουμάδα και το νισεστέ και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά.
-
2
Κατεβάζω το μείγμα από τη φωτιά αφού προηγουμένως δέσει η κρέμα.
-
3
Κοπανίζω μαστίχα (όση θέλετε) και την προσθέτω στη κρέμα.
-
4
Βάζω τη κρέμα σε μεγάλο σκεύος - όχι βαθουλό - κατά προτίμιση pyrex.
-
5
Κοπανίζω το χαλεπιανό (το φυστίκι) και επιπλέον μαστίχα και το ρίχνω πάνω στη κρέμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)