κύρια φωτογραφία συνταγής Μαχαλεπί Λιβανέζικο 2
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
,ΚΥΠΡΟΣ

Μιά υπέροχη συνταγή με έντονη τη γεύση της κοπανισμένης μαστίχας

Λίγα μυστικά ακόμα

Μεγάλη ποσότητα της μαστίχας πιθανόν να πικρίσει την κρέμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 6 ποτήρια γάλα φρέσκο πλήρες
  2. 1 ποτήρι σουμάδα
  3. 7 κουταλιές νισεστέ
  4. κοπανισμένη μαστίχα
  5. κοπανισμένο ανάλατο φυστίκι αιγίνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετώ σε κατσαρόλα το γάλα, τη σουμάδα και το νισεστέ και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά.

  2. 2

    Κατεβάζω το μείγμα από τη φωτιά αφού προηγουμένως δέσει η κρέμα.

  3. 3

    Κοπανίζω μαστίχα (όση θέλετε) και την προσθέτω στη κρέμα.

  4. 4

    Βάζω τη κρέμα σε μεγάλο σκεύος - όχι βαθουλό - κατά προτίμιση pyrex.

  5. 5

    Κοπανίζω το χαλεπιανό (το φυστίκι) και επιπλέον μαστίχα και το ρίχνω πάνω στη κρέμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

karavour
karavour @Irini311979
δεν διευκρίνισες, 1 ποτήρι σουμάδα αραιωμένο με νερό (όπως την πίνουμε δηλαδή) ή χωρίς νερό;

Από

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
στις
,ΚΥΠΡΟΣ