Μαχαλλεπί του γαλάτου
Κυπριακή συνταγή. Δροσερό γλυκό του νερού για καλοκαίρι και χειμώνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα αγοράστε από το φαρμακείο εσάνσ ροδόσταμου ή ανθόνερου για καλύτερη γεύση, αφού πολλές φορές το ανθόνερου του super market είναι ξεθυμασμένο. Αν η πιατέλα σερβιρίσματος είναι μεγάλη, πριν σερβίρετε στολίστε ρίχνοντας στο νερό ροδοπέταλα σε διάφορα έντονα χρώματα.
Υλικά
-
12 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
-
11 κουταλιές του γλ. νεσεστέ
-
12 κουταλιές γλ. κοφτές ζάχαρη
-
2-3 κουταλιές γλ. ροδόσταμο ή ανθόνερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε σε κατσαρόλα 10 φλ. τσ. φρέσκο γάλα σχεδόν να βράσουν.
-
2
Παράλληλα βάζετε σε λεκάνη το νεσεστέ και τον διαλύετε με 2 φλ. τσ. φρέσκο γάλα. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα καθώς και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πετάξει φυσαλλίδες. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ροδόσταμο ή το ανθόνερο.
-
3
Βρέχετε μικρά μπολάκια με ροδόσταμο ή ανθόνερο και γεμίζετε με το μαχαλλεπί.
-
4
Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
-
5
Για να το σερβίρετε, ρίχνετε πάνω στο μαχαλλεπί κρύο-παγωμένο νερό για να ξεφορμαριστεί και τα γυρίζετε σε βαθουλή πιατέλα γεμάτη κρύο-παγωμένο νερό στο οποίο έχετε ρίξει 2 σταγόνες ροδόσταμο ή ανθόνερο. Το νερό δεν πρέπει να σκεπάζει τελείως το μαχαλλεπί στην πιατέλα.
Σχόλια (4)