Μαύρα φασόλια μεγάλα (Ελέφαντες)
Είναι μια απλή συνταγή για φασόλια μεγάλα μαύρα τα οποία δεν ήξερα πως να τα κανω και τελικά αποδείχθηκαν super!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν ρίξω τα λουκάνικα μέσα στα φασόλια λιώνω 1 κύβο κοτόπουλου σε ένα ποτηράκι νερό και τα αφήνω 1 λεπτό να βράσουν στο νεράκι αυτό μετά τα προσθέτω στα φασόλια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζεις απ'ο το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
-
2
Την επόμενη μέρα τα βράζεις μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Προθερμένεις τον φούρνο στους 180.
-
4
Ρίχνεις τα φασόλια σε 1 πιρέξ ή σε ένα ταψάκι μαζί με τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντοματας που έκανες, 1 ποτήρι νερο, λίγο λάδι, το σκόρδο και τα κρεμύδια.
-
5
Τα αφήνεις μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και μόλις γίνουν σβήνεις το φούρνο.
-
6
Σε 1 τηγάνι ρίχνεις τα λουκάνικα (Τα λουκάνικα καλό είναι να είναι χωριάτικα) μαζί με το βούτυρο και το πράσο και τα μαγειρεύεις μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα.
-
7
Ρίχνεις τα λουκάνικα μαζί με τα φασόλια και ανακατεύεις καλά μαζί με τον μαιντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Σχόλια