p.fani
p.fani @cook_8463164
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Μια διαφορετική συνταγή για όσους βαρέθηκαν τα κλασικά τυροπιτάκια κουρού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
6 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 500 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  3. 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  4. 1 κ.σ. αλάτι
  5. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  6. Για τη γέμιση
  7. 400 γρ. φέτα
  8. 50 γρ. ανθότυρο
  9. 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  10. λίγο πιπέρι
  11. Για την επικάλυψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.

  2. 2

    Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τη φέτα, το ανθότυρο και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί.

  4. 4

    Ξεφλουδίζουμε μία ντομάτα και αφού τη στίψουμε καλά ώστε να μην έχει πολλά ζουμιά την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

     Ύστερα ρίχνουμε το πιπέρι και τα 2 αυγά.

  6. 6

    Μ' ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και αρχίζουμε ν' ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα.

  7. 7

    Με ένα φλυτζάνι δημιουργούμε μικρά κυκλάκια σε κάθε φύλλο. Βάζουμε σε κάθε κυκλάκι από λίγη γέμιση και κλείνουμε μ' ένα πιρούνι.

  8. 8

    Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα τα τυροπιτάκια αφήνοντας κενό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφού γεμίσουμε το ταψί με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω τους ηλιόσπορους και το σουσάμι. Με το χέρι μας πατάμε ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και οι ηλιόσποροι.

  9. 9

    Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
Όντως διαφορετική και σαφώς πιο υγιεινή η συνταγή σου.\r\nΚαι από κάποια κολλημένη με τη \"διατροφή\" σαν κι εμένα και φανατική λάτρη της τυρόπιτας επίτρεψέ μου:\r\n\r\n1. αντί για βούτυρο, μισό φλ. ελαιόλαδο, μισό φλ. σησαμέλαιο (για τριφτή ζύμη)\r\n2. αντί για αυγό στο άλλειμα, μόνο το ασπράδι με ελάχιστη μουστάρδα για ροδοκόκκινο χρώμα.\r\n3. αντί για φέτα, λευκό κατσικίσιο με 12% λιπαρά.\r\nΕύγε για το σουσάμι και τον ηλιόσπορο - όχι μόνο γεύση, αλλά και ω-3.\r\nΗ συνταγή σου έγραψε στο βιβλίο μου. Μπράβο!

Από

p.fani
p.fani @cook_8463164
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ