Μαυρισμένα τυροπιτάκια κουρού
Μια διαφορετική συνταγή για όσους βαρέθηκαν τα κλασικά τυροπιτάκια κουρού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
-
2
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
-
3
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τη φέτα, το ανθότυρο και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί.
-
4
Ξεφλουδίζουμε μία ντομάτα και αφού τη στίψουμε καλά ώστε να μην έχει πολλά ζουμιά την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Ύστερα ρίχνουμε το πιπέρι και τα 2 αυγά.
-
6
Μ' ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και αρχίζουμε ν' ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα.
-
7
Με ένα φλυτζάνι δημιουργούμε μικρά κυκλάκια σε κάθε φύλλο. Βάζουμε σε κάθε κυκλάκι από λίγη γέμιση και κλείνουμε μ' ένα πιρούνι.
-
8
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα τα τυροπιτάκια αφήνοντας κενό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφού γεμίσουμε το ταψί με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε από πάνω τους ηλιόσπορους και το σουσάμι. Με το χέρι μας πατάμε ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και οι ηλιόσποροι.
-
9
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια (5)