Μαύρο αραβικό  ριζότο

Amely
Amely @cook_8492089
,Ellada

Από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχω δοκιμάσει ποτέ... Είναι αραβική συνταγή που μου την έδωσε η γιαγιά μου από έναν φίλο της από την ΑΙΓΎΠΤΟ..Δοκιμάστε και πείτε μου αν σας άρεσεD

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για γαρίδες να χρησιμοποιήσουμε ότι άλλο θέλουμε εγώ το φτιάχνω και με χοιρινό ;)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 6 κρεμμύδια μεγάλα
  2. 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  3. 1/2 φλ. λάδι
  4. 1 πακέτο γαρίδες αποφλοιωμένες
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. πάπρικα γλυκιά
  8. 0.5 πακέτο ρύζι (εγώ χρησιμοποιώ νυχάκι )

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στο μάτι την γεμίζουμε με αρκετό νερό και βράζουμε της γαρίδες ίσα ίσα μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους.

  2. 2

    Όταν βγάλουν το ζουμί τους, αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη (θα την χρειαστούμε αργότερα).

  3. 3

    Μετά ψιλοκοβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά τετράγωνα, αρκετα χοντρά, τρίβουμε το καρότο στην μεγάλη σκάλα του τρίφτη.

  4. 4

    Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι και ρίχνουμε μεσα το λάδι. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε όχι μόνο να τσιγαριστεί αλλά και να μαυρίσει. ΠΡΟΣΟΧΉ να μην καεί απλά να μαυρίσει αρκετά.

  5. 5

    Προσθέτουμε και το καρότο πριν ακόμα μαυρίσει καλά το κρεμμύδι ίσα ίσα να τσιγαριστεί. Όταν μαυρίσει το κρεμμύδι και τσιγαριστεί το καρότο προσθέτουμε της γαρίδες να πάρουν λίγο χρώμα και ρίχνουμε τον ζωμό τους μέσα στην κατσαρόλα.

  6. 6

    Κλείνουμε το καπάκι μέχρι να βράζει το νερό. Όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι. Αφήνουμε το ρύζι να πιει το νερό. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε εάν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό που του ταιριάζει γάντι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Amely
Amely @cook_8492089
στις
,Ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα